Shutterstock

Nieuws Cacao

Noord-Amerika vermaalt wederom minder cacao

22 April 2022 - Kimberly Bakker

Cacaoverwerkingsfabrieken in Noord-Amerika hebben over het eerste kwartaal van dit jaar weer minder cacaobonen vermalen dan in dezelfde periode één jaar eerder. Dat was in het vierde kwartaal ook al het geval.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Noord-Amerikaanse cacaovermaling, gepubliceerd door de National Confectioners Association (NCA), komt over het eerste kwartaal van dit jaar uit op 114.694 ton. Dat is een daling van 2,77% in vergelijking tot dezelfde periode één jaar eerder. Daarmee laat de cacaovermaling in de regio wederom een daling zien.

In het vierde kwartaal van 2021 daalde de verwerking van cacaobonen met 1,2% tot 116.613 ton. Dat was toen behoorlijk verrassend, gezien analisten rekenden met een plus van 3% tot 4%. Volgens hen is overigens wel de vraag of er écht minder cacao vermalen is. Zij denken dat de daling samenhangt met het feit dat er één fabriek minder is ondervraagd. Dat was in het vierde kwartaal ook al het geval.

Stijging in Europa, wachten op Azië
Afgelopen week werd al bekend dat de vermalingscijfers van de Europese Unie uitermate positief zijn. In het eerste kwartaal werd 373.498 ton vermalen, een plus van 4,4% vergeleken met dezelfde periode één jaar eerder. Het is het beste kwartaalresultaat sinds 2009. De Aziatische cacaovermalingscijfers worden later vandaag bekendgemaakt. Die twee regio's hebben meer invloed op de notering, omdat het om grotere hoeveelheden gaat. De tegenvallende vermaling in Noord-Amerika wordt daardoor door veel analist slechts als kleine smet gezien.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden