Verenigde Staten

supermarkt Coronavirus hamsteren

Nieuws Coronacrisis

Steeds meer lege schappen in Verenigde Staten

De grote vraag naar voedingsmiddelen in combinatie met stijgende vrachtkosten en arbeidstekorten – onder andere door de omikronvariant van het coronavirus – zorgen opnieuw voor tekorten in de Amerikaanse supermarkten. Volgens insiders wordt komende vier tot zes weken ook geen verlichting verwacht.
21 Januari 2022
foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Verenigde Staten

Verenigde Staten voert fors meer bakkerijproducten in

De importwaarde van brood en bakkerijproducten stijgt in de Verenigde Staten dit jaar naar verluidt naar een record. Over de eerste drie kwartaal kwam de invoerwaarde uit op $5,6 miljard. Analisten denken dat een niveau van $7,7 miljard haalbaar is. Mexico is op dit gebied de belangrijkste handelspartner voor de Verenigde Staten.
24 December 2021
varkensvlees vlees

Nieuws Vlees

Ook in 2022 hoge prijzen op Amerikaanse vleesmarkt

De industrie voor dierlijke eiwitten in de Verenigde Staten rekent ook in het nieuwe jaar met hoge prijsniveaus. Dat heeft voornamelijk te maken met de vele uitdagingen in de veehouderijsector. Denk aan de lage voorraad van veevoer en het in werking treden van de Californische stemmingsmaatregel ‘Prop 12’.
22 December 2021
Joe Biden

Nieuws Vleesmarkt

Biden roept slachterijen op matje om hoge inflatie

Joe Biden heeft zich opnieuw uitgesproken over de vermeende marktkracht die de grote slachterijen van de Verenigde Staten hebben. De Amerikaanse president vindt dat zij een te grote vinger in de pap hebben in de totstandkoming van de prijzen voor vlees en daarom debet zijn aan de hoge inflatie in de Verenigde Staten.
17 December 2021
dollar

Nieuws Inflatie

Amerikaanse inflatie stijgt in rap tempo door

De inflatie in de Verenigde Staten stijgt in rap tempo door. Het groeitempo bevindt zich zelfs op het hoogste niveau sinds 1982. De stijgende loonkosten - als gevolg van arbeidskrapte - zijn in de Amerikaanse voedingsmiddelenindustrie de belangrijkste reden om de consumentenprijzen te verhogen. 
15 December 2021
soja - food

Nieuws Sojaolie

Gebruik van sojaolie kan belastingkorting opleveren

Luchtvaartmaatschappen die sojaolie (gaan) gebruiken als brandstof voor vliegtuigen zouden in de toekomst beloond worden met belastingverlagingen. In de Verenigde Staten wordt het plan onderzocht. Het Witte Huis wil onder meer op deze manier tegen 2030 een verlaging van 20% realiseren in de luchtvaartvervuiling.
29 November 2021
Pluimveevlees

Achtergrond Kalkoen

Grote vraag naar kalkoen laat prijzen stijgen

De Verenigde Staten zijn wereldwijd de grootste consument van verse en diepgevroren kalkoen. Afgelopen jaar kwam de consumptie uit op bijna 2,5 miljoen ton. Ter vergelijking: Brazilië, de nummer twee, consumeert net iets meer dan 1,5 miljoen ton. Amerikaanse consumenten lijden daarmee het sterkst onder de huidige stijgende prijzen. Vooral op de binnenlandse markt zijn er problemen.
26 November 2021
rundvlees

Nieuws Vleesprijzen

Vleesprijzen flink hoger in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn de prijzen voor dierlijke eiwitten het afgelopen jaar flink gestegen. Dat blijkt uit de meest recente gegevens van het Bureau of Labor Statistics. De prijs voor rundvlees steeg afgelopen twaalf maanden met iets meer dan 20%. Varkensvlees werd 14% duurder. De coronacrisis én het gebrek aan concurrentie zijn de voornaamste redenen hiervoor.
25 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden