Verenigde Staten

varkensvlees

Nieuws Vlees

Met hogesnelheidslijn moet er meer varkensvlees zijn

In de Verenigde Staten heeft het ministerie van Landbouw goedkeuring gegeven voor een nieuwe proef met hogesnelheidslijnen in de varkensvleesindsutrie. Negen varkensvleesproducerende bedrijven krijgen de mogelijkheid om te werken met deze lijnen. Het moet een hogere capaciteit opleveren en zo de leveringsproblemen in het land oplossen.
18 November 2021
Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Analyse Voedselbeleid

Witte Huis trekt ten strijde tegen Farm to Fork

De 'Farm to Fork'-strategie zorgt voor flink wat reuring en niet alleen binnen de Europese Unie. Op wereldniveau begint zich een tweestrijd af te tekenen tussen de benadering van het landbouwbeleid van de EU en de bijna tegengestelde aanpak van de VS.
26 Oktober 2021
zalm

Nieuws Export

Amerikanen exporteren minder diepgevroren vis

Amerikaanse exporteur hebben afgelopen jaar minder diepgevroren visvlees geëxporteerd. Dat toont onderzoeksbureau IndexBox aan. Met name de export naar Japan daalde sterk. De export naar Nederland ging juist omhoog.
15 Oktober 2021
varkensvlees

Nieuws Vlees

Baconprijs is all time high in Canada en Amerika

Wat een contrast: waar de prijzen van Europees varkensvlees zwaar onder druk staan, tikken de baconprijzen in de Verenigde Staten en Canada momenteel records aan. 
6 Oktober 2021
Chinese economie

Opinie Han de Jong

Vertrouwen in China en VS daalt al enkele maanden

Het vertrouwen van Chinese ondernemers in de industrie zakt verder weg, net als het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. Wat betekent dit als twee belangrijke indicatoren voor de mondiale economie al enkele maanden dalen?
1 Oktober 2021

FB TV Edin Mujagić

Amerikaanse onrust doet lange rentes oplopen

Edin Mujagić, hoofd econoom bij OHV Vermogensbeheer, schetst in een interview met Foodbusiness de gevolgen van de onrust op de Amerikaanse financiële markten door ruzie over de Amerikaanse staatsschuld. Daarbij heeft ook de centrale bank Fed aangekondigd haar monetaire beleid te wijzigen. Wat betekent dit voor de rentes en de Europese concurrentiepositie?
1 Oktober 2021
haven Rotterdam containers

Opinie Han de Jong

Nederlandse industrie veel sterker dan Duitse

De kracht van het mondiale economische herstel neemt af. Al eerder was duidelijk dat de Chinese conjunctuur aan vaart inboette, nu wordt geleidelijk helder dat de Delta-variant van het coronavirus een nieuwe remmende factor is.
16 Augustus 2021
Boerenbusiness restaurant

Nieuws Consumentengedrag

Amerikaanse consument zoekt restaurant weer op

Consumenten in de Verenigde Staten hebben in het tweede kwartaal weer vaker het restaurant opgezocht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van The NPD Group. Het aantal consumentenbestedingen in restaurants steeg met 32% in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee ligt het aantal bestedingen – vooral in de quickservice restaurants - weer enigszins in lijn met het niveau van voor de coronacrisis. Fullservice restaurants halen dat niveau nog niet.
13 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden