Verenigde Staten

blauwe bessen

Nieuws Fruit

Verenigde Staten halen meer fruit uit buitenland

De Verenigde Staten hebben de afgelopen zes maanden meer fruit uit het buitenland gehaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Mexico blijft het belangrijkste handelsland, met een aandeel van bijna 50%. De belangrijkste categorie waren de bessen, die flinke groeipercentages registreren.
13 Augustus 2021
foodbusiness Pluimveevlees

Nieuws Bedrijfsovername

Amerikaanse kipsector krijgt er machtige speler bij

Voedingsconcern Cargill gaat, samen met investeringsbedrijf Continental Grain, pluimveegigant Sandersons Farms overnemen. Met de deal zou een bedrag van $4,5 miljard zijn gemoeid. Door de overname ontstaat een grote speler in de Amerikaanse pluimveesector.
11 Augustus 2021
foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Voedselprijzen

'Verplichte biodiesel leidt tot dure levensmiddelen'

De American Bakers Association, die enkele van de grootste banketbakkers in de Verenigde Staten vertegenwoordigd, roept de Amerikaanse regering op om de ambities op het gebied van biobrandstoffen af te zwakken. Die brandstoffen, gemaakt van gewassen, drijven de voedselprijzen op, zo laat de organisatie weten.
5 Augustus 2021
bier

Achtergrond Bier

Verenigde Staten halen veel bier uit Nederland

Ondanks alle coronagerelateerde beperkingen hebben de Verenigde Staten meer bier geïmporteerd. Er is een plus zichtbaar van 2,1%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Mexico, Nederland en België zijn de belangrijkste leveranciers. Hoeveel ton bier exporteerden zij afgelopen jaar naar de Verenigde Staten?
5 Augustus 2021
zuivel supermarkt Verenigde Staten zuivelconsumptie

Achtergrond Consumentenprijs

Amerikanen zien kosten voor voedsel flink stijgen

De wereldwijde voedingsmiddelenindustrie kampt met de hoogste inflatie in zo’n tien jaar tijd. Voor veel retailers en restaurantketens zit er niets anders op dan de strategieën te herzien: de prijzen voor voedingsmiddelen gaan omhoog en er wordt tegelijkertijd een poging gedaan de eigen kosten te verlagen. Consumenten in de Verenigde Staten gaan dit de komende tijd al merken, voorspellen verschillende analisten.
26 Juli 2021
fruit Kersen

Nieuws Fruit

Amerikanen importeren voor recordbedrag fruit

De Verenigde Staten hebben dit jaar in de maand april voor het eerst voor meer dan $2 miljard aan fruit geïmporteerd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie. Vooral avocado’s, bessen en tafeldruiven waren in trek. Mexico blijft de belangrijkste leverancier aan de grootmacht.
7 Juli 2021
dollar inflatie

Opinie Edin Mujagić

Is de stijging van de inflatie tijdelijk of niet?

In juni 1992 danste Nederland op de tune van Rhythm is a dancer, genoot het land van de zomerachtige avonden onder het genot van Knockin' on heaven's door van Guns n' Roses en juichte alles en iedereen toen Oranje met onder meer Bergkamp, Rijkaard en Van Breukelen op doel Duitsland versloeg op het EK in Zweden (ikzelf probeerde te overleven tijdens de oorlog in Bosnië, maar dat is een ander verhaal). 1992 Was ook het jaar van bijna 4% inflatie in de VS. Bergkamp en de zijnen spelen niet meer en de genoemde liedjes keren niet terug in de top-40 lijst. Maar de inflatie is wél terug.  
1 Juli 2021
handelsoorlog

Nieuws Handelsoorlog

Foodsector slachtoffer van handelsconflict China en VS

Als het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China escaleert, wordt niemand daar beter van. In de laatste plaats de foodsector. Rabobank heeft drie verschillende scenario's uitgewerkt. Daaruit blijkt dat flinke verstoringen op de loer liggen in de productie en handel van zuivel, graan, oliezaden en vlees.
30 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden