Shutterstock

Nieuws Fruit

Verenigde Staten halen meer fruit uit buitenland

13 Augustus 2021 - Kimberly Bakker

De Verenigde Staten hebben de afgelopen zes maanden meer fruit uit het buitenland gehaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Mexico blijft het belangrijkste handelsland, met een aandeel van bijna 50%. De belangrijkste categorie waren de bessen, die flinke groeipercentages registreren.

De fruitimport van de Verenigde Staten steeg over de eerste zes maanden van dit jaar met 13%, ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar. De grootste stijging (binnen de top vijf van belangrijkste toeleverende landen) was zichtbaar in de handel met Mexico. De Amerikaanse import van al het verse, diepgevroren en verwerkte fruit groeide tussen januari en juni van 11 miljard ton naar 12,3 miljard ton.

Mexico liet niet alleen de grootste groei zien, maar is ook al jaren de belangrijkste leverancier. Het land zorgde afgelopen half jaar voor bijna de helft van het importvolume. De invoer van het Latijns-Amerikaanse land steeg met 19% tot $5,9 miljard. Ook de andere belangrijke toeleverende landen verscheepten meer fruit naar de Verenigde Staten. De invoer van Chili steeg met 10% tot $1,4 miljard, terwijl die van Peru met 2% toenam tot $712 miljoen.

Grootste stijging in bessen
Met name bessen presteerden goed over de afgelopen zes maanden. De invoer van frambozen nam bijvoorbeeld met 8% toe tot $605 miljoen. Blauwe bessen toonden een groei van 38% tot $526 miljoen, de aardbeienimport steeg met 28% tot $773 miljoen en bramen werden 30% meer geïmporteerd, tot $318 miljoen.

De import van avocado's steeg afgelopen zes maanden met 2% tot $1,3 miljard, de import van tafeldruiven ging met 6% omhoog tot $1,6 miljard en citrusvruchten lieten een groei zien van 21% tot $548 miljoen. Bananen waren een van de weinige categorieën die een daling kenden: -3% tot $ 957 miljoen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden