Bedrijfsnieuws Unilever

ijs

Analyse Ondernemen

Zuivelman Schumacher snijdt ijsdivisie uit Unilever

Met sterke merken als Magnum, Ola en Ben & Jerry's staat de ijsdivisie van Unilever op papier als een huis. Toch heeft het levensmiddelenconcern besloten om deze te verzelfstandigen. De motivatie hierbij is dat de ijsdivisie niet meer past in de aangescherpte focus. Ooit was ijs een van de kroonjuwelen binnen Unilever, maar door de hoge inflatie kwam de klad in de resultaten.
19 Maart 2024
canada Unilever

Nieuws Jaarcijfers

Unilever ziet deel van winst wegsmelten

Unilever zag de winst vorig jaar dalen met 13,7% ten opzichte van 2022. Dit bleek uit de laatst gepubliceerde jaarcijfers. Het bedrijf boekte in 2023 een winst van €7,1 miljard euro, met een totale omzet van €59,6 miljard.
9 Februari 2024
Unilever

Nieuws Ondernemen

'Unilever haalt plasticdoelen niet'

Unilever kan op hevige kritiek van Greenpeace rekenen, omdat het bedrijf volgens de non-profitorganisatie de plastic voetafdruk sinds 2017 niet heeft verlaagd. 
30 November 2023
Unilever

Achtergrond Ondernemen

Inflatie neemt flinke hap uit omzet ijsdivisie Unilever

Unilever kende ogenschijnlijk een sterk derde kwartaal van 2023, waarbij de onderliggende omzet van alle bedrijfsonderdelen met uitzondering van ijs groeit. Met name de bedrijfsonderdelen Personal Care en Beauty & Wellbeing scoren goed. Maar niet alles is wat het lijkt. Reden voor topman Hein Schumacher om scherper aan de wind te gaan zeilen. 
27 Oktober 2023
Unilever

Analyse Ondernemen

Hogere prijzen stuwen winst Unilever

Het verhogen van de prijzen legt Unilever voorlopig nog geen windeieren zo wordt duidelijk uit de halfjaarcijfers die het Britse concern vandaag publiceerde. Wel vreest het bedrijf de Russische divisie te moeten afschrijven. 
26 Juli 2023
melkpoeder

Nieuws Bedrijven

Unilever en Nestlé pakken samen uitstoot zuivel aan

Unilever (Ben & Jerry's) en Nestlé en hun respectievelijke zuivelleveranciers Cono Kaasmakers en Vreugdenhil Dairy Foods gaan in Nederland samen met Wageningen University & Research een vierjarig publiek-private samenwerking (PPS) aan om de CO2-uitstoot bij melkveehouders te halveren.
11 Juli 2023
Carlsberg

Achtergrond Bedrijven

Rusland verlaten blijkt voor foodconcerns moeilijk

Carlsberg zette na de Russische inval in Oekraïne op 24 februari 2022 in maart zijn Russische activiteiten al in de etalage. Bijna een jaar later is het de Deense bierbrouwer nog steeds niet gelukt om uit Rusland te vertrekken, al is dat volgens de onderneming nu echt een kwestie van maanden. Carlsberg is niet het enige foodconcern dat aankondigde Rusland de rug toe te keren, maar daar nog steeds actief is.
14 Februari 2023
ijs israel

Nieuws Bedrijven

Ben & Jerry's blijft te koop in door Israël bezet gebied

Unilever heeft een akkoord bereikt met dochterbedrijf Ben & Jerry's over de verkoop van diens producten in de door Israël bezette gebieden. Het ijs blijft daar te koop.
19 December 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden