BalazsSebok / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

'Unilever haalt plasticdoelen niet'

30 November 2023 - Max van der Heijden

Unilever kan op hevige kritiek van Greenpeace rekenen, omdat het bedrijf volgens de non-profitorganisatie de plastic voetafdruk sinds 2017 niet heeft verlaagd. 

Het onderzoek van Greenpeace keek naar rapporten van Unilever en de Ellen MacArthur Foundation. Daaruit bleek dat Unilever 610.000 ton plastic produceerde in 2017 en 698.000 ton in 2022. 

Volgens Greenpeace is Unilever wereldwijd de grootste verkopers van plastic zakjes. De voorspelling is dat het dit jaar 53 miljard plastic zakjes verkoopt. Meerdere landen in de 'Global South' waaronder de Filipijnen en Indonesië hebben opgeroepen tot een verbod op deze zakjes. Dit vanwege de impact op het milieu en de gezondheid.

Volgens Greenpeace heeft Unilever als doel gesteld dat het gebruik van nieuwe plasticproducten op basis van fossiele brandstoffen bij 2025 minstens te halveren, maar in het huidige tempo wordt dat doel pas behaald in 2034. 0,2% van het plastic dat Unilever gebruikt is momenteel herbruikbaar en daarvoor heeft het bedrijf zich geen doel gesteld. 

Tot slot schrijft het rapport dat Unilever een industriebrede beweging moet aanvoeren die ervoor zorgt dat bedrijven stoppen met het gebruik van single-use-plastics en naar het gebruik van herbruikbare verpakkingssystemen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Analyse Ondernemen

Zuivelman Schumacher snijdt ijsdivisie uit Unilever

Nieuws Jaarcijfers

Unilever ziet deel van winst wegsmelten

Achtergrond Ondernemen

Inflatie neemt flinke hap uit omzet ijsdivisie Unilever

Analyse Ondernemen

Hogere prijzen stuwen winst Unilever

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden