Bedrijfsnieuws Nestlé

Nestle

Nieuws Nestlé

Nestlé maakt zich hard voor betere cacaoketen

Nestlé gaat zich inzetten voor een betere cacaoketen. Daarvoor presenteerde het ‘Living Income’-plan. Met dat plan wil het de risico’s van kinderarbeid aanpakken, het inkomen van de boeren verhogen en volledige traceerbaarheid in cacao creëren. In totaal investeert Nestlé ongeveer €1,25 miljard in een verbetering van de cacaoketen.
28 Januari 2022
Nespresso koffiebonen

Analyse Nestlé

Hoe goed beheerst Nestlé de kunst van innoveren?

Innovatie wordt door beursanalisten als dé sleutel gezien voor levensmiddelenconcerns om in waarde te groeien. De achterblijvende koers van Unilever wordt dan ook geweten aan gebrek aan vernieuwing. Beheerst het grootste voedingsconcern ter wereld, Nestlé, wél de kunst om producten in zijn portfolio opnieuw uit te vinden?
24 Januari 2022
Albert Heijn

Nieuws Albert Heijn

Albert Heijn en Nestlé in conflict over inkoopprijzen

Albert Heijn is met Nestlé in conflict over de inkoopprijzen en daarom liggen er voorlopig geen producten van Maggi, Nescafé, KitKat en Garden Gourmet in het schap. Volgens de supermarkt wil Nestlé de producten door een conflict over prijsverhogingen voorlopig niet leveren.
20 Januari 2022
financieel beurs

Nieuws Aandelenbeurs

Nestlé wil in 2022 voor 10 miljard aandelen inkopen

Nestlé wil tot en met 2024 voor nog eens 20 miljard Zwitserse frank (€19,33 miljard) aan eigen aandelen inkopen. De afgelopen twee jaar zijn er voor ruim 13 miljard frank aan aandelen ingekocht. Komend jaar verwacht Nestlé voor ongeveer 10 miljard frank eigen aandelen in te kopen.
31 December 2021
Nestle

Nieuws Nestlé

Nestlé wil meer groeien in online verkoop

Voedingsbedrijf Nestlé wil de online verkoop in de VS laten groeien van 13% van de omzet in 2020 naar 25% in 2025. Om dat doel te bereiken, worden er meer investeringen gedaan in digitale marketinginitiatieven. Ook gaat het bedrijf vanwege corona nog meer inzetten op innovaties op gebied van ontbijt en lunch. Het bedrijf analyseerde een aantal voedingtrends voor 2022, waar het handig op inspeelt in de VS.
28 December 2021
Nestle

Nieuws Kwartaalcijfers

Nestlé lijdt nog niet onder hogere kosten

Voedingsmiddelenconcern Nestlé lijkt nog niet te lijden onder de hogere kosten in de keten. In de eerste negen maandan van het jaar is de omzet met 7,6% gestegen. Dat meldt het concern woensdag 20 oktober. De omzetgroei ligt boven de verwachting van analisten. Zij gingen uit van een groei van 6,6%.
20 Oktober 2021
A2 melk

Nieuws Zuivel

Spanning Australië en China raakt koers a2 Milk

Het geplaagde Nieuw-Zeelandse a2 Milk Company moest deze week een nieuwe klap incasseren van beleggers. Oplopende spanningen tussen Australië en China stralen negatief af op het bedrijf.
17 September 2021
Nestle

Nieuws Halfjaarverslag

Nestlé ziet meeste groei in koffie en diervoeding

Nestlé heeft over de eerste helft van 2021 omgerekend €5,5 miljard winst geboekt, wat 1,1% meer is dan in de eerste helft van 2020. De omzet groeide met 1,5% en bedraagt €38,2 miljard. De autonome groei was 8,1% en het concern verwacht dat dit voor het hele jaar 5% à 6% zal zijn. Vooral koffie en diervoeder dragen bij aan de autonome groei.
29 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden