Albert Heijn

Nieuws Albert Heijn

Albert Heijn en Nestlé in conflict over inkoopprijzen

20 Januari 2022 - Rianne Nieuwenhuize

Albert Heijn is met Nestlé in conflict over de inkoopprijzen en daarom liggen er voorlopig geen producten van Maggi, Nescafé, KitKat en Garden Gourmet in het schap. Volgens de supermarkt wil Nestlé de producten door een conflict over prijsverhogingen voorlopig niet leveren. Nestlé zou prijsverhogingen van meer dan 20% willen doorvoeren.

Het conflict tussen Albert Heijn en leveranciers wortelt zich in de gestegen inflatie. Supermarkten verdenken leveranciers ervan de inflatie als excuus te gebruiken om prijzen onnodig ver op te voeren. Als gevolg van het snelle economische herstel na de coronacrisis en de knelpunten in de mondiale logistieke keten, stijgen de wereldprijzen voor agrarische grondstoffen. De prijsverhogingen van Nestlé (van wel 20%) vindt Albert Heijn 'onvoldoende verklaarbaar'.

De grootgrutter uit Zaandam zou ook in de clinch liggen met leverancier Van Geloven, bekend van diepvriessnacks als Mora en Van Dobben. Volgens Albert Heijn zijn de onderhandelingen met de Brabantse leverancier in de 'afrondende fase'. De leveringen zouden daarom op korte termijn worden hervat.

Inflatie misbruiken
Supermarktketens hekelden deze week in het Financieele Dagblad grote A-merken die hun prijzen meer willen verhogen dan die inflatie rechtvaardigt. Ze zouden de inflatie 'misbruiken' om hun winstmarge te vergroten. Dat valt bij supermarkten niet in goede aarde, omdat zij zich inspannen de prijzen voor hun klanten zo laag mogelijk te houden.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Nieuws Ondernemen

Nestlé ziet zuivelomzet dalen, maar verdient meer

Nieuws Bedrijven

Nestlé maakt nieuwe KitKat van duurzamere cacao

Nieuws Ondernemen

Nestlé investeert half miljard in Brazilië

Nieuws Ondernemen

Ahold Delhaize houdt marges op peil

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden