Retail

supermarkt inflatie boodschappen kassa

Nieuws Rabobank

'Leveranciers berekenen kosten steeds meer door'

Leveranciers berekenen de kosten in de keten steeds meer door, waardoor de opwaartse druk op de voedselprijzen de komende periode doorzet. Dit meldt Rabobank in haar update over de foodsector.
13 Mei 2022
Nutri-Score

Nieuws Nutri-Score

'Nutri-Score pas in winkels als het deugt en klopt'

Het politieke besluit over de invoering van Nutri-Score is nog niet genomen, maar ondertussen liggen in veel supermarkten al wel producten met het logo in de schappen. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken roept op Nutri-Score terug te trekken uit de winkels en pas in te voeren als het helemaal aansluit op de Nederlandse voedingsadviezen.
5 April 2022
melk zuivel Verenigde Staten

Analyse Zuivel

Retail heeft nog altijd moeite met duurdere zuivel

De zuivelmarkt van deze week - en eigenlijk ook al van vorige week -, wekt de indruk dat er ergens een prop zit. De prijzen van de vloeibare halffabrikaten, met room voorop, zijn opnieuw flink gestegen. Ook de boterprijs kreeg een duw omhoog, al was die naar verhouding minder dan bij de roomprijs.
1 April 2022
zuivel supermarkt rusland zuivelconsumptie

Nieuws Retail

Russische supermarkt sluit deuren in Nederland

De Russische supermarktketen VkusVill sluiten de deuren in Nederland als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Dat maakt de partij deze week bekend. “Deze ramp kent alleen maar verliezers. Aan alle kanten, op alle fronten en nu is het zelfs onze winkel fataal geworden”, schrijft het management van de keten in een persbericht.
16 Maart 2022
Boerenbusiness

Interview Ankorstore

'Koop in wat je nodig hebt en niet wat je kwijt kan'

Ankorstore is de snelstgroeiende ‘marktplaats’ in Europa voor onafhankelijke merken en lokale retailers. “Het idee achter Ankorstore is om brand en retailer met elkaar te verbinden. Onze hoofdvraag toentertijd was: hoe kunnen we flexibiliteit én kansen creëren voor beide partijen? Het antwoord: de huidige barrières doorbreken”, vertelt oprichter Pierre-Louis Lacoste.  
28 Februari 2022
Boerenbusiness

Achtergrond Colruyt

Supermarktketen Colruyt adviseert: 'Koop minder’

Het is ieder jaar spannend; de prijsonderhandelingen tussen fabrikanten en supermarkten, maar dit jaar gaat het wel erg hard tegen hard. Voor de consument die in de verdrukking lijkt te komen, heeft de Belgische keten Colruyt een achttal tips, die neerkomen op: 'minder kopen'.
15 Februari 2022
kassabon

Analyse Rabo Research Food

De andere kant van de prijsonderhandelingen

Geen Nescafé in de ene supermarkt, geen Peijnenburg in de andere en in de volgende geen Lay's chips. De prijsonderhandelingen in de foodretail gaan er dit jaar ongekend hard aan toe. In de media zien we alleen het uiterste topje van de ijsberg. Niet alleen de A-merken zijn verwikkeld in verhitte discussies met de supermarkten. Ook veel huismerkleveranciers en kleinere merkproducenten worden door de inkopers met een kluitje in het riet gestuurd.
9 Februari 2022
ImpactBuying Leontien Hasselman-Plugge

Interview ImpactBuying

'Inkopers kunnen écht het verschil maken'

Met de fusie van SIM Supply Chain Information Management en ImpactBuying ontstaat een nieuwe Europese koploper als het gaat om de verduurzaming van de leveranciersketen. Een onderdeel daarvan is het teweegbrengen van een cultuurverandering onder inkopers. 'Zij kunnen écht een verschil maken', aldus co-CEO Leontien Hasselman-Plugge. In een interview met Foodbusiness vertelt ze er meer over.
28 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox