Retail

Albert Heijn distributiecentrum

Nieuws Retail

Groothandel Ankorstore geeft retail steuntje in rug

Online groothandel Ankorstore geeft de retailbranche een steuntje in de rug door een gedeelte van de eigen omzet op te geven. Tijdens de zogenaamde ‘Lift Days’-actie werkt de groothandel daarnaast actief, samen met de aangesloten merken, aan aanvullende kortingen en gunstige inkoopvoorwaarden voor lokale retailers.
24 Januari 2022
supermarkt Coronavirus hamsteren

Nieuws Coronacrisis

Steeds meer lege schappen in Verenigde Staten

De grote vraag naar voedingsmiddelen in combinatie met stijgende vrachtkosten en arbeidstekorten – onder andere door de omikronvariant van het coronavirus – zorgen opnieuw voor tekorten in de Amerikaanse supermarkten. Volgens insiders wordt komende vier tot zes weken ook geen verlichting verwacht.
21 Januari 2022
Albert Heijn

Nieuws Albert Heijn

Albert Heijn en Nestlé in conflict over inkoopprijzen

Albert Heijn is met Nestlé in conflict over de inkoopprijzen en daarom liggen er voorlopig geen producten van Maggi, Nescafé, KitKat en Garden Gourmet in het schap. Volgens de supermarkt wil Nestlé de producten door een conflict over prijsverhogingen voorlopig niet leveren.
20 Januari 2022
tekenen handtekening Boerenbusiness

Nieuws Retail

Supermarkt en leverancier hevig in onderhandeling

Zowel in Nederland als België verlopen de jaarlijkse prijsonderhandelingen tussen supermarkten en leveranciers dit jaar ongewoon heftig. De directe aanleiding is de hoge inflatie - over december meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek een inflatiecijfer van 6,4%, het hoogst in bijna veertig jaar.
18 Januari 2022
supermarkt

Nieuws Retail

Britse supermarktketens zien kleine min in omzet

Supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk zagen in december een iets lagere omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van een aantal maanden eerder is wel een stijging zichtbaar.
7 Januari 2022
aardappelen

Achtergrond Aardappelen

Britse aardappelmarkt werkt toe naar feestdagen

De naderende feestdagen hebben een positief effect op de aardappelmarkt in het Verenigd Koninkrijk. De vraag vanuit de retail neemt duidelijk toe. Toch gaan de prijzen nog niet omhoog. Deels komt dat doordat de horeca afwezig is. De angst voor de omrikonvariant van het coronavirus creëert een afwachtende houding.
16 December 2021
supermarkt Boerenbusiness

Achtergrond Retail

België te rijk voor Russische discounter Mere

Grootse plannen had de Russische supermarktketen Mere. De prijsbreker had het plan om dit jaar nog tien winkels in België openen en een aantal in Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland. In totaal zou het in de laatste drie landen gaan om honderd filialen. 
14 Oktober 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Achtergrond Retail

Supermarkt in Den Haag kan niet zonder foodwatch

29 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden