Evdoha_spb / Shutterstock.com

Nieuws Retail

Russische supermarkt sluit deuren in Nederland

16 Maart 2022

De Russische supermarktketen VkusVill sluit de deuren in Nederland als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Dat maakt de partij deze week bekend. "Deze ramp kent alleen maar verliezers. Aan alle kanten, op alle fronten en nu is het zelfs onze winkel fataal geworden", schrijft het management van de keten in een persbericht.

De supermarktketen, die ook wel bekendstaat als VKUS, had pas vier filialen in Nederland; drie in Amsterdam en één speciale zuivelwinkel in Bussum. De focus lag op de verkoop van gezonde en verse producten. De eerste vestiging werd geopend in juni 2020. In thuisland Rusland kent de keten meer dan 1.300 winkels.

Het bedrijf was in ons land wel georganiseerd als Nederlandse bv. "Maar omdat we werken met een Russische investeerder is het niet meer mogelijk om op lange termijn te blijven bestaan", wordt gemeld op Nu.nl.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Grondstoffen

Verlenging graandeal Zwarte Zee blijft een twist

Achtergrond Grondstoffen

Terugblik: een jaar oorlog en onzekerheid in Oekraïne

Interview Nadia Menkveld

'Jaar stond écht in teken van hoge kosten en inflatie'

Analyse Grondstoffen

Rusland dreigt graandeal Zwarte Zee op te blazen

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox