Evdoha_spb / Shutterstock.com

Nieuws Retail

Russische supermarkt sluit deuren in Nederland

16 Maart 2022 - Kimberly Bakker

De Russische supermarktketen VkusVill sluit de deuren in Nederland als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Dat maakt de partij deze week bekend. "Deze ramp kent alleen maar verliezers. Aan alle kanten, op alle fronten en nu is het zelfs onze winkel fataal geworden", schrijft het management van de keten in een persbericht.

De supermarktketen, die ook wel bekendstaat als VKUS, had pas vier filialen in Nederland; drie in Amsterdam en één speciale zuivelwinkel in Bussum. De focus lag op de verkoop van gezonde en verse producten. De eerste vestiging werd geopend in juni 2020. In thuisland Rusland kent de keten meer dan 1.300 winkels.

Het bedrijf was in ons land wel georganiseerd als Nederlandse bv. "Maar omdat we werken met een Russische investeerder is het niet meer mogelijk om op lange termijn te blijven bestaan", wordt gemeld op Nu.nl.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse grondstoffen

Turkije zet in op nieuwe overeenkomst graandeal

Analyse Grondstoffen

Oekraïne zoekt doorbraak in vaarroutes Zwarte Zee

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden