Bedrijfsnieuws Ahold Delhaize

Frans Muller

Nieuws Ahold Delhaize

Ahold Delhaize wil CEO Frans Muller herbenoemen

De Raad van Toezicht van Ahold Delhaize wil Frans Muller herbenoemen als CEO. Dat heeft het bedrijf woensdagochtend bekend gemaakt. 
28 September 2022
Albert Heijn

Nieuws Focus op vers

Albert Heijn presenteert nieuw winkelconcept

Albert Heijn heeft vandaag (dinsdag 20 september) in Pijnacker een nieuw winkelconcept gepresenteerd. Daarin staan gezond, gemakkelijk en vers eten centraal. De vraag: 'Wat eten we vandaag?' hoopt de grootgrutter te beantwoorden door bij de ingang al verspakketten en verse maaltijden aan te bieden. 
20 September 2022
Albert Heijn

Nieuws Albert Heijn

AH wil voetafdruk voedselketen halveren

Albert Heijn en het Wereld Natuurfonds slaan de handen ineen om de ecologische voetafdruk van de voedselketen voor 2030 te halveren. De partijen tekenen daartoe een meerjarig samenwerkingsverbond.
15 September 2022
supermarkt zonnebloemolie

Nieuws Beurs

Staking dreigt bij Delhaize supermarkten in België

De socialistische en liberale vakbonden hebben bij Delhaize een stakingsaanzegging ingediend na een mislukte sociaal overleg. Dit schrijft De Tijd dinsdagochtend. De stakingsaanzegging loopt over twee weken af, en dan volgt er een staking, tenzij er voor die tijd een akkoord wordt bereikt.
13 September 2022
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Voedselverspilling

AH verkoopt pakketten met overgebleven producten

Albert Heijn wil 4,5 miljoen kilo extra voedsel minder verspillen door dagelijks tegen een voordelige prijs paketten aan te bieden met producten waarvan de de houdbaarheidsdatum nadert.
5 September 2022
Ahold Delhaize

Nieuws Ahold

Sterk kwartaal Ahold, geen beursgang Bol.com

Ahold Delhaize heeft woensdag bevestigd dat een beursgang van Bol.com niet meer plaatsvindt in de tweede helft van dit jaar. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van het supermarktbedrijf, waarin het ook iets positiever was over de winstontwikkeling in heel 2022.
10 Augustus 2022
Albert Heijn allerhande

Nieuws Klimaat

Milieudefensie voert druk op Ahold op

De jongerentak van Milieudefensie, Jongeren Milieu Actief (JMA), vindt dat Ahold Delhaize te weinig doet om de planeet leefbaar te houden. Daarom heeft de organisatie  vier eisen gepresenteerd waar het bedrijf aan moet voldoen voor een geloofwaardig klimaatplan. Ook wil JMA dat Ahold Delhaize verantwoordelijkheid neemt voor de CO2-uitstoot van leveranciers en klanten. Zo'n 95% van de uitstoot van het bedrijf wordt veroorzaakt door deze indirecte uitstoot. 
13 Juli 2022
kip

Nieuws Albert Heijn

Alle kip bij de AH wordt scharrelkip

Eerder dan gepland maakt Albert Heijn de stap naar het uitsluitend verkopen van scharrelkippenvlees met minimaal 1 ster Beter Leven Keurmerk. De bewerkte kipvleesproducten worden sinds enige tijd al gemaakt van scharrelkippenvlees en hebben ook minimaal 1 ster Beter Leven Keurmerk. Nu volgt ook de rest van het assortiment. 
13 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief