robert coolen / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Ahold Delhaize houdt marges op peil

10 Augustus 2023 - Redactie Foodbusiness

Ahold Delhaize, eigenaar van onder andere Albert Heijn, Bol.com en Gall&Gall slaagde er tijdens het tweede kwartaal in om de winstmarges op peil te houden. De nettowinst daalde wel. 

Door de hoge energiekosten daalde de nettowinst van €603 miljoen vorig jaar naar €468 miljoen dit jaar. Het bedrijf wijt dit aan hoge energie-, grondstoffen-, transport- en arbeidskosten. Ook de winstmarges leden onder de hogere kosten. Die daalden in Europa met 0,2%-punt naar 3,2% en in de VS met 0,1%-punt naar 4,6%. Dankzij een verzekeringstechnische meevaller op het hoofdkantoor bleef de algehele winstmarge alsnog gelijk.

De omzet steeg met 4,3% naar €22,07 miljard. Ahold Delhaize verdiende €13,62 miljard in de VS en €8,45 miljard in Europa. De Europese omzet groeide het hardst en steeg met 7%. Het operationale inkomen kwam uit op €724 miljoen en lag daarmee 17,9% lager dan een jaar eerder. Het Europese operationele inkomen daalde met 51,1% naar 134 miljoen. Het inkomen in Europa lijdt onder hogere lonen en met de inflatie meestijgende huren, bovendien leed het bedrijf onder stakingen in België. De onderliggende operationele winst steeg wel en eindigde op €904 miljoen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden