Bedrijfsnieuws Nestlé

Nespresso koffiebonen

Nieuws B Corp

Duurzaam label Nespresso zorgt voor onvrede

B Lab, de stichting achter het prestigieuze B Corp-certificaat, heeft flinke kritiek gekregen van een dertigtal bedrijven over de toekenning van het label aan Nespresso. Het is niet de eerste keer dat het duurzaamheidslabel kritiek krijgt. 
16 Augustus 2022
Nestle

Nieuws Nestlé

Nestle optimistischer gestemd

Nestlé heeft in de eerste helft van dit jaar de winst onder druk zien staan, terwijl de omzet steeg, en waardoor de omzetverwachting voor heel het jaar opwaarts werd bijgesteld. Dit bleek donderdagochtend uit cijfers van de Zwitserse voedselgigant.
28 Juli 2022
FrieslandCampina melkpoeder kindervoeding

Nieuws Kindervoeding

Tekort aan kindervoeding in VS kan maanden duren

Het tekort aan kindervoeding, waar de Verenigde Staten nu mee kampen, kan nog zeker tot augustus aanhouden, zo schat kindervoedingsproducent Danone. Diverse bedrijven in Europa schalen daarom momenteel de productie op, om het tekort te helpen aanvullen, maar niet iedereen doet direct mee.
19 Mei 2022
Nestle

Nieuws Zuivel

Nestlé springt bij in babypoedertekorten VS

Nestlé sprint bij om het tekort aan babymelkpoeder in de Verenigde Staten aan te vullen. Dit gebeurt onder andere vanuit de productielocatie die het Zwitserse zuivelconcern in Nunspeet heeft.
19 Mei 2022
Nestle

Analyse Nestlé

Nestlé moet prijzen dit jaar verder verhogen

Nestlé heeft over het eerste kwartaal een omzet van 22,2 miljard Zwitserse frank gerealiseerd (+5,4%). Over heel het jaar verwacht de voedingsreus echter nog steeds een vertraagde organische groei. Door de hoge inflatie zijn verdere prijsverhogingen, volgens de CEO, noodzakelijk.
21 April 2022
Nestle

Nieuws Nestlé

Druk op Nestlé om uit Rusland te vertrekken

'Good food, Good life', die slogan van Nestlé haalde de Oekraïnse president Volodimir Zelenski afgelopen weekend in een videotoespraak vanuit Kiev aan. Daarin laakte hij dat Nestlé niet uit Rusland vertrekt. De kritiek op Nestlé van consumenten zwelt ondertussen aan.
22 Maart 2022
rusland Danone

Nieuws Oorlog

Zuivelreuzen schalen af in Oekraïne

Danone, Nestlé en Lactalis stoppen geheel of gedeeltelijk de productie in Oekraïne, omdat de Russen dat land afgelopen week binnen zijn gevallen. 
2 Maart 2022
Nestle

Nieuws Jaarcijfers

Nestlé groeit door dankzij e-commerce

Nestlé heeft een sterk jaar achter de rug, blijkt uit de jaarcijfers die op donderdag 17 februari gepresenteerd zijn. De autonome groei van het Zwitserse bedrijf kwam uit op 7,5%. Belangrijkste oorzaak van de groei is de gestegen thuisconsumptie (at home revolution) van onder andere koffie en de gestegen afname van diepvriesproducten en gezondheidsproducten.
17 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden