Nikolay Antonov / Shutterstock.com

Nieuws Oorlog

Zuivelreuzen schalen af in Oekraïne

2 Maart 2022 - Wouter Baan

Danone, Nestlé en Lactalis stoppen geheel of gedeeltelijk de productie in Oekraïne, omdat de Russen dat land afgelopen week binnen zijn gevallen. 

Nestlé geeft aan dat alle drie de fabrieken zijn stilgelegd. Het voedingsconcern telt daar circa 5.000 medewerkers en hun veiligheid heeft logischerwijs de hoogste prioriteit. Ook Danone heeft twee fabrieken in het land gesloten. In Rusland heeft Danone achttien fabrieken, maar die zijn nog operationeel. Ook het Franse Lactalis is actief in Oekraïne. Het bedrijf meldt dat één van de drie fabrieken is stilgelegd.

Ook een Oekraïense zuivelgigant heeft de activiteiten deels gestaakt. Ukrproduct Group, dat een notering heeft op de Londense Beurs, heeft één fabriek helemaal gesloten. Andere fabrieken draaien ten dele. Het bedrijf meldt dat de melkcollectie ernstig verstoord is geraakt door de Russische militaire acties. Daarbij is de avondklok een sta in de weg.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Nieuws Bedrijven

Danone overtreft in eerste kwartaal de verwachtingen

Nieuws Ondernemen

Nestlé ziet zuivelomzet dalen, maar verdient meer

Nieuws Ondernemen

Danone vindt koper en vertrekt alsnog uit Rusland

Nieuws Bedrijven

Yoghurtfabriek Danone maakt nu haverdrank

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden