Bedrijfsnieuws Lactalis

Lactalis

Nieuws Lactalis

Lactalis opnieuw in vizier om onhygiënische toestand

Vier jaar na een schandaal met babyvoeding ligt de Franse zuivelreus Lactalis opnieuw onder voer. Ditmaal zijn het niet de autoriteiten, maar is het onderzoeksgroep Disclose, die onhygiënische praktijken naar buiten brengt.
31 Oktober 2022
Lactalis

Nieuws bedrijven

Lactalis wil in Rusland blijven

De Franse zuivelreus Lactalis wil voorlopig nog actief blijven in Rusland. Dit heeft het gesteld in een gesprek met persbureau Reuters. Het bedrijf zit daarmee op dezelfde lijn als het Duitse DMK. Dat behoudt de Russische activiteiten ook nog.
26 Oktober 2022
supermarkt inflatie voedselprijs

Nieuws Inflatie

Italiaanse zuivelgiganten in spagaat en slaan alarm

Granarolo en de Italiaanse tak van Lactalis hebben in een gezamenlijke brandbrief alarm geslagen. Dit vanwege de hoge prijzen voor energie. De prijs voor een liter melk in supermarkten zou eigenlijk de grens van €2 per liter moeten passeren om de kosten te dekken, maar dat vinden de zuivelproducenten onrealistisch. Daarom roepen ze de hulp van de overheid in.
5 September 2022
vegan melkvervangers

Nieuws Lactalis

Lactalis Canada zet in op plantaardige zuivel

Lactalis Canada, marktleider op de Canadese zuivelmarkt, gaat verder inzetten op de plantaardige zuivelmarkt. De bestaande melkfabriek in Sudbury wordt de komende maanden omgebouwd naar een productielocatie voor plantaardige melk. 
16 Augustus 2022
Lactalis

Nieuws Melk

Lactalis koopt in Italië en India zuivelbedrijven

De Franse zuivelreus Lactalis heeft bedrijven bijgekocht in Italië en India. In Italië gaat het om kaasmaker Ambrosi, dat gezamenlijk eigendom was van de familie en de Zwitserse kaasmaker Emmi. In India gaat het om Prabhat Dairy in Poona.
8 Augustus 2022
parmezaanse kaas

Nieuws Zuivel Italië

Kaasmaker Nuova Castelli sluit twee fabrieken

Nuova Castelli, een Italiaanse kaasmaker die in 2019 in handen kwam van Lactalis, wil nog twee kaasfabrieken sluiten. Dit aantal komt bovenop de zes die het eerder al heeft gesloten sinds het bedrijf eigendom werd van Lactalis.
3 Mei 2022
Danone

Nieuws Zuivel

Danone niet blij met overnameplan van Lactalis

Danone is niet enthousiast over een mogelijke overname of gedeeltelijke overname door zuivelreus Lactalis. Dit heeft het bedrijf laten weten in reactie op geruchten eerder deze week over zo'n stap.
22 April 2022
Danone

Nieuws Kwartaalcijfers

Foodgerucht: Lactalis heeft oogje op Danone

Het Franse foodconcern Danone kon 20 april uitstekende kwartaalcijfers overleggen. Toch was dat niet het gesprek van de dag onder beleggers. Die kijken naar geruchten dat Lactalis een overnamebod voorbereidt op Danone of in elk geval delen daarvan.
20 April 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox