Nestlé

Nieuws Bedrijven

Nestlé maakt nieuwe KitKat van duurzamere cacao

2 Februari 2024 - Alex Jurvillier

Nestlé heeft een nieuwe KitKat gelanceerd met duurzamere cacao. Deze cacao is afkomstig van cacaotelers die ondersteund worden door het duurzaamheidsinitiatief van Nestlé, 'The income accelerator'. Deze KitKat ligt in de schappen van 27 Europese landen en in mei volgt Groot-Brittannië.

Met dit initiatief, dat in januari 2022 van start ging, wil het bedrijf onder andere het leefbaar inkomen van cacaotelers verbeteren en het risico op kinderarbeid verminderen. Het programma stimuleert cacaotelers bijvoorbeeld in het toepassen van duurzame landbouwpraktijken. Ook wil Nestlé het bewustzijn bij consumenten over duurzaam geproduceerde cacao vergroten.

Bronnen gescheiden houden
Nestlé wil dit onder andere mogelijk maken door tracering van de cacao afkomstig van dit initiatief gescheiden te houden van andere cacaobronnen. Ruim 10.000 families in Ivoorkust worden ondersteund door dit programma dat dit jaar wordt uitgebreid met Ghana. De bedoeling is dat er in 2030 160.000 cacaotelers en hun families zijn aangesloten.

Partners van Nestlé, zoals Cargill, ondersteunen dit programma. Ook Rainforest Alliance reageert positief op het initiatief van Nestlé en geeft aan dat de aanpak van het bedrijf potentie toont voor positieve verandering in de sector.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alex Jurvillier

Alex Jurvillier is marktspecialist grondstoffen bij Foodbusiness. Met zijn internationale oriëntatie volgt hij de foodsector op de voet en in het bijzonder de cacaomarkt.

Analyse Grondstoffen

Zorgen aanbod cacao uit West-Afrika stuwen de prijs

Nieuws Grondstoffen

Mondiaal cacaotekort veel groter dan gedacht

Nieuws Arla Foods

Arla en Mondelez stappen samen in chocolademelk

Analyse Grondstoffen

Cacaonoteringen zijn weer vlot gestegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden