Shutterstock

Nieuws Logistiek

India ziet forse groei in transport over weg

3 December 2021 - Kimberly Bakker

India kan komende jaren een forse groei in de weglogistiek verwachten. Analisten voorzien tot en met 2025 een jaarlijkse groei van 8%. Een van de redenen voor die groei is de snelle groei van de e-commercesector.

Hoewel de gemiddelde prijs voor containervervoer over zee daalt, liggen de prijzen nog altijd fors boven het niveau van een jaar eerder. Niet vreemd dus dat landen zoeken naar alternatieven. In India gaat de voorkeur duidelijk uit naar transport over de weg. Voor de komende vijf jaar wordt een jaarlijkse groei van 8% verwacht, waarmee tegen 2025 een marktwaarde wordt bereikt van $330 miljard. Onder meer de snelgroeiende e-commercesector en detailhandelsmarkt liggen ten grondslag aan de groei.

Dit jaar komt de waarde van de weglogistiek in het land uit rond de $209 miljard. Ongeveer 63% daarvan komt voort uit de spotmarkt. Dit is de verplaatsing van goederen op onmiddellijke basis, met directe betalingen. Er moet daarbij gedacht worden aan vervoer van landbouwproducten, materialen voor defensie en bouwmaterialen. De contractmarkt beslaat een percentage van 37%. Metro's vallen bijvoorbeeld onder die laatste categorie.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Logistiek

Zitten containertarieven op hun (voorlopige) piek?

Analyse Logistiek

Veel foodbedrijven ervaren toeleveringsproblemen

Analyse Logistiek

Voedingsproducenten VS vrezen grote havenstaking

Analyse Logistiek

Vrachtwagenchauffeurs dreigen VK te gaan mijden

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden