Barry Callebaut Group

Nieuws Bedrijven

Barry Callebaut schrapt banen, onder meer in België

1 Maart 2024 - Alex Jurvillier

Chocoladegigant Barry Callebaut wil 2.500 banen schrappen. Dat is tijdens een bijzondere ondernemingsraad  bekendgemaakt volgens de Belgische omroep VRT. De reorganisatie zou het gevolg zijn van een grootschalige besparingsoperatie.

Het voornemen van Callebaut zou totaal 2.500 banen betreffen waarvan 900 Europese banen, maar exacte cijfers hebben de vakbonden niet gekregen. Bij doorvoering van de beslissingen zou dit gevolgen hebben voor de Belgische vestigingen.

VRT schrijft dat Callebaut afgelopen september al had laten weten dat er maatregelen aan zouden komen ter verbetering van de efficiëntie. Er werd toen al gevreesd voor nadelige impact voor het personeel.

In boekjaar 2022/23 boekte het bedrijf een winst van 443 miljoen Zwitserse Frank (omgerekend tegen de huidige wisselkoers €463 miljoen). Het jaar daarvoor was de winst 361 miljoen Zwitserse Frank (€377). Waarom Callebaut precies de beslissing neemt om op deze manier te besparen blijft de vraag. Een mogelijkheid is dat het bedrijf maatregelen neemt als gevolg van cacaoprijzen die afgelopen periode fors zijn gestegen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alex Jurvillier

Alex Jurvillier is marktspecialist grondstoffen bij Foodbusiness. Met zijn internationale oriëntatie volgt hij de foodsector op de voet en in het bijzonder de cacaomarkt.

Nieuws Bedrijven

Winst Callebaut keldert, maakt efficiëntieslag

Analyse Grondstoffen

Veel minder cacaobonen naar havens Ivoorkust

Analyse Grondstoffen

Na Ivoorkust verhoogt ook Ghana telersprijs

Analyse Grondstoffen

Ivoorkust verhoogt prijzen voor cacaotelers

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden