Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Wederom reorganisatie bij Duitse vleesverwerker

26 April 2023 - Matthijs Bremer

De op een na grootste vleesverwerker van Duitsland, The Family Butchers, heeft de sluiting van één van zijn negen locaties aangekondigd. De sluiting gaat gepaard met het ontslag van 290 medewerkers. Eerder kondigde Tönnies en Danish Crown al reorganisaties op de Duitse markt aan.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het Duitse vleesbedrijf doet per 2025 afstand van hun fabriek in Vörden (Nedersaksen). De fabriek produceert op jaarbasis maar liefst 22.000 ton aan worst. The Family Butchers wijdt de sluiting van de fabriek aan de dalende Duitse vleesconsumptie. Naast de sluiting van de fabriek breidt het bedrijf hun management uit. Daarmee hoopt The Family Butchers hun ketens verder te kunnen Optimaliseren.

Het bedrijf is met name bekend om hun worst, maar produceert ook verschillende soorten vleeswaren. The Family Butchers is het op een na grootste vleesverwerkende bedrijf in Duitsland en heeft een omzet van €735 miljoen per jaar. Alleen Tönnies verwerkt in Duitsland meer vlees. Het marktaandeel van The Family Butchers wordt geschat op ongeveer 10% tot 20% van de Duitse markt.

The Family Butcher is niet het eerste bedrijf dat op de Duitse markt dat besluit te reorganiseren. Eerder besloten bedrijven als Danish Crown en Tönnies al om vanwege het krappe vee-aanbod locaties in Duitsland te sluiten.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden