Bedrijfsnieuws Vreugdenhil Dairy Foods

Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil en Cosun stappen in melkvervangers

Vreugdenhil Dairy Foods stapt in de markt zuivelvervangers. Daarmee boort de melkpoederproducent een nieuwe markt aan, waarbij de grondstof niet van koeien maar van planten afkomstig. Het bedrijf trekt hierin samen op met Cosun. 
2 Augustus 2023
Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil Dairy Foods goed door onstuimig 2022

Vreugdenhil Dairy Foods heeft vorig jaar in veel opzichten een record gebroken. De omzet steeg met 50% en kwam uit op €1,25 miljard. De winst ging procentueel nog iets meer omhoog, maar herstelde dan ook van de daling in 2021. Aan verwachtingen voor dit jaar waagt het bedrijf zich niet. De zuivelmarkt ligt inmiddels wel beduidend lager.
7 Juli 2023
Nestle Nikki Adamo

Achtergrond Grondstoffen

Nestlé pakt uitstoot aan via leveranciers

Niet alleen de overheid stelt verduurzaamingseisen aan de agrofoodketen, ook klanten willen steeds vaker dat leveranciers wat aan hun uitstoot doen om hun eigen doelstellingen te halen. Zo heeft het Zwitserse voedingsconcern Nestlé de doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te halveren ten opzichte van 2018. Daarmee kan het bedrijf niet anders dan ook kijken naar de toeleveringsketen. Zuivel is de grootste bron van uitstoot. Niet vreemd dus dat Nestlé het in die hoek zoekt. Na projecten in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland pakt Nestlé ook met melkpoederproducent Vreugdenhil Dairy Foods de uitstoot aan.
7 Juli 2023
zuivel Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Bedrijven

Vreugdenhil stapt in geitenmelkpoeder

Vreugdenhil Dairy Foods is in haar vestiging in Putten begonnen met de productie van geitenmelkpoeder. De poeders worden vooralsnog gemaakt voor de Aziatische en Amerikaanse markten. Daar wordt het product verwerkt in de kaas- en kindervoedingsindustrie. De melk koopt Vreugdenhil voorlopig aan bij partners in Nederland.
15 Maart 2023
Vreugdenhil

Nieuws Bedrijven

Vreugdenhil en Nestlé investeren in CO2-reductie

Vreugdenhil Dairy Food en Nestlé gaan samen investeren in de reductie van de CO2-emissie vanuit de melkveehouderij. Hiervoor is een bedrag van €50 miljoen gereserveerd. Daaruit krijgen boeren betaald voor een lagere CO2-uitstoot per kilo melk en voor eventuele investeringen om dat doel te bereiken.
2 December 2022
melk glas consumenten zuivel

Achtergrond Melk

Belgische melk in trek bij Nederlandse zuivel

Best wel onverwacht onthulde Vreugdenhil Dairy Foods begin deze week op zoek te gaan naar melk in België. Ook A-ware, FrieslandCampina en Farmel zoeken bij onze Zuiderburen actief naar nieuwe leveranciers. Nederlandse zuivelproducenten zijn steeds creatiever in de zoektocht naar melk, al moeten ze waarschijnlijk wel alles uit de kast trekken om melkveehouders te binden.
7 September 2022
Vreugdenhil

Nieuws Vreugdenhil

Vreugdenhil Dairy Foods groeit stevig in 2021

Vreugdenhil Dairy Foods heeft vorig jaar een 6,5% hogere omzet geboekt dan in 2020 en kwam daarmee voor het eerst (ruim) boven de €800 miljoen uit. De winst pakte iets lager uit, bij een min of meer gelijkblijvend verwerkingsvolume.
2 Juni 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden