Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil en Cosun stappen in melkvervangers

2 Augustus 2023 - Wouter Baan

Vreugdenhil Dairy Foods en Cosun gaan samen zuivelvervangers in de markt zetten. De melkpoederproducent boort daarmee een nieuwe markt aan. 

Concreet houdt de samenwerking in dat Vreugdenhil een distributiecontract heeft getekend met Cosun voor de afzet van eiwitpoeder in Spanje, Japan en Zuid-Korea. Het poeder wordt geproduceerd door Cosun en gaat in de bovengenoemde landen vermarkt worden door Vreugdenhil. In deze landen heeft het bedrijf vanuit de melkpoederhandel vanouds goede ingangen.

Beide partijen zijn content met de samenwerking. Cosun denkt met Vreugdenhil een partner te hebben gevonden om de markt van zuivelvervangers aan te boren. Vreugdenhil laat weten dat het opnemen van plantaardige eiwitten een logische stap is in de uitbreiding van het assortiment. Desalniettemin komt de stap ergens als een verrassing, gezien Vreugdenhil zich vanouds focust op melkpoeder van koemelk.

Differentiëren
Wel valt op dat Vreugdenhil haar strategie de laatste tijd flink aan het differentiëren is. Zo kondigde het bedrijf vorig jaar september aan ook melk in België te gaan werven. Daarbij is Vreugdenhil sinds kort ook bezig met het produceren en vermarkten van geitenmelkpoeder. Dit wordt gedaan in Putten, waar de fabriek van NutriDutch is overgenomen. Nu stapt het bedrijf dus ook in de markt van zuivelvervangers. Met deze stappen probeert Vreugdenhil waarschijnlijk in te spelen op een krimpende melkveehouderij in ons land. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Nieuws Ondernemen

Foodconcern Cosun krijgt een nieuwe CFO

Nieuws Ondernemen

Cosun krijgt fiat van ACM voor verkoop dochter

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil Dairy Foods goed door onstuimig 2022

Achtergrond Grondstoffen

Nestlé pakt uitstoot aan via leveranciers

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden