Bedrijfsnieuws Cosun Beet Company

Mieke Philipsen

Nieuws Ondernemen

Foodconcern Cosun krijgt een nieuwe CFO

Royal Cosun gaat een nieuwe Chief Financial Officer (CFO) aanstellen. Mieke Philipsen wordt met ingang van 15 februari 2024 de nieuwe financiële baas van het coöperatieve foodconcern uit Breda. Philipsen, nu nog CFO bij Rousselot in Son, volgt dan Hans Schuil op. Schuil stapt over naar de suikerdivisie van Cosun: de Cosun Beet Company. 
4 Oktober 2023
Hans Meeuwis

Nieuws Ondernemen

Cosun krijgt fiat van ACM voor verkoop dochter

Foodconcern Cosun mag van de Nederlandse kartelwaakhond ACM haar business unit SVZ verkopen aan de Döhler Groep. Voor de transactie van het bedrijf, specialist in groente- en fruitingrediënten, is geen vergunning vereist. Dit laat de ACM weten. Cosun had de deal enkele weken terug aangekondigd.
9 Augustus 2023
Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil en Cosun stappen in melkvervangers

Vreugdenhil Dairy Foods stapt in de markt zuivelvervangers. Daarmee boort de melkpoederproducent een nieuwe markt aan, waarbij de grondstof niet van koeien maar van planten afkomstig. Het bedrijf trekt hierin samen op met Cosun. 
2 Augustus 2023
Hans Meeuwis

Interview Hans Meeuwis, CEO Cosun

‘Gratis duurzaamheid, daar geloof ik niet in’

Cosun zet vol in op de ontwikkeling en productie van plantaardige voedingsingrediënten en biobased products. Dit moet de toekomstige resultaten van het foodconcern verder versterken en het concern minder afhankelijk maken van de grillen van de suiker- en fritesmarkt. 'Belangrijk voor de toekomstbestendigheid van het bedrijf', zegt topman Hans Meeuwis in een interview met Foodbusiness.nl
20 Februari 2023
Cosun Hans Meeuwis

Nieuws Jaarcijfers

Cosun vindt fors verbeterde resultaten niet goed genoeg

Cosun heeft de omzet en het bedrijfsresultaat over het afgelopen jaar fors kunnen verbeteren. Het coöperatieve foodconcern, eigenaren van onder meer de bedrijven Aviko, Beet Company en Sensus, zag het verkochte volume groeien en kon hogere prijzen aan haar klanten in de keten doorberekenen. Toch is topman Hans Meeuwis nog niet tevreden over het uiteindelijk rendement van Cosun.
9 Februari 2023
Petra Hissink

Nieuws Benoeming

Cosun benoemt directeur voor duurzaamheid

Royal Cosun heeft Petra Hissink benoemd tot Director Sustainability. Zij is vandaag (maandag 3 oktober) aan haar nieuwe job begonnen. Hissink heeft hiervoor een kleine 30 jaar in diverse functies gewerkt bij bierbrouwer Heineken.
3 Oktober 2022
Arwin Bos

Nieuws Benoeming

Bos volgt De Lugt op als voorzitter van Cosun

Arwin Bos wordt de nieuwe voorzitter van de raad van beheer van coöperatie Cosun. De akkerbouwer uit Nieuw-Vennep volgt medio volgend jaar Dirk de Lugt op. Bos is nu al vice-voorzitter van de coöperatie, eigenaar van het gelijknamige voedingsconcern Royal Cosun.
1 September 2022
suikerbieten

Nieuws Benoeming

Cosun: Thijs Bosch directeur van Cosun Protein

Royal Cosun heeft Thijs Bosch benoemd als directeur van de nieuwe business unit Cosun Protein. Hij treedt op 15 augustus 2022 bij Cosun in dienst, zo heeft het coöperatief foodconcern bekendgemaakt. Bosch moet de ontwikkeling en marketing van plantaardige eiwitten voor toepassingen in food versneld gaan opschalen. Daarbij zal ook naar partnerships en acquisities worden gekeken.
8 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox