Bedrijfsnieuws Cosun Beet Company

Boerenbusiness

Achtergrond Constantijn op webinar

‘Wachten tot AgTech zijn eigen Tesla krijgt’

De Nederlandse food- en agrisector moet opletten dat het zich in de technologische innovatie niet de kaas van het brood laat eten door het buitenland. De ontwikkelingen in de zogeheten AgTech gaan in het buitenland sneller dan ons land, ziet prins Constantijn van Oranje, ambassadeur van Techleap.
14 Februari 2022
Cosun Hans Meeuwis

Interview Hans Meeuwis (CEO Cosun)

'Nieuwe markt aanboren in plant-based ingrediënten'

Voedingsconcern Cosun, waar onder meer suikerproducent Cosun Beet Company, fritesconcern Aviko en inulineproducent Sensus onder vallen, voert de komende jaren een nieuwe strategie uit. Het moet bij het coöperatief bedrijf leiden tot structureel hogere financiële prestaties en dus ook een beter rendement voor de aangesloten leden. 'We moeten met zijn allen trots zijn op wat we doen', aldus de nieuwe topman Hans Meeuwis.
11 Februari 2022
Cosun Beet Company

Nieuws Cosun

Terrein oude suikerfabriek in Puttershoek verkocht

Cosun Beet Company heeft het laatste deel van het terrein van de voormalige suikerfabriek in Puttershoek verkocht. Afgelopen december is het laatste stuk verkocht aan het Belgische AG Insurance zo maakte Cosun vandaag in een bericht bekend.
19 Januari 2022
suikerbieten bietenhoop

Achtergrond suiker

'Allulose heeft veel potentie als suikervervanger'

Met de huidige voedingstrends groeit de vraag naar een volwaardige suikervervanger. Het caloriearme allulose kan die rol vervullen en doet dat reeds in landen als de Verenigde Staten en Japan. Er liggen ook kansen voor de Nederlandse suikerbietenteelt. Een consortium van vier bedrijven, waaronder Cosun Beet Company, werkt aan de toelating in Europa.
31 December 2021
Cosun eiwit Boerenbusiness

Achtergrond Cosun

Cosun wil markt veroveren met Fava-eiwitisolaat

De winning van eiwit uit nieuwe eiwitbronnen; dat is een van de sporen uit de Nationale Eiwitstrategie van de Nederlandse overheid. Royal Cosun speelt hierop in. Deze week introduceert de coöperatie namelijk een eiwitisolaat uit de favaboon. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 moet de eerste commerciële productie plaatsvinden.
29 November 2021
Albert Markusse

Achtergrond Voedselketens

'Verhaal van de boer is de verbinding met consument'

Wil de foodsector het duurzaam geteelde Nederlandse product nog beter aan de man brengen, dan moet de boeren, de foodbusiness en de retail nog beter samenwerken in het vertellen van het verhaal van de boer aan de consument.
26 Mei 2021
Cosun Beet Company

Nieuws Cosun

Cosun: 'Jaarresultaat blijft in lijn met 2019'

Cosun verwacht dat het financiële resultaat over 2020 in lijn blijft met het resultaat dat de bietentelerscoöperatie in 2019 heeft behaald. Dat meldt CEO Albert Markusse. Daarmee is hij iets optimistischer dan een paar maanden terug. Toen vroeg Markusse zich namelijk nog hardop af of er überhaupt wel winst te behalen was.
29 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden