Eigen foto

Nieuws Cosun

Terrein oude suikerfabriek in Puttershoek verkocht

19 Januari 2022 - Redactie Foodbusiness

Cosun Beet Company, de suikertak van coöperatief foodconcern Cosun, heeft het laatste deel van het terrein van de voormalige suikerfabriek in Puttershoek verkocht. Afgelopen december is het laatste stuk verkocht aan het Belgische AG Insurance.

Dit heeft Cosun dinsdag 18 januari bekendgemaakt. De fabriek in Puttershoek werd in 2004 gesloten en sindsdien is gewerkt aan een nieuwe bestemming voor de voormalige fabriek. De oude fabriek is gesloopt en het terrein wordt omgevormd tot industrieterrein met insteekhaven. Het terrein wordt door AG Insurance, samen met het eveneens Belgische Heylen Warehouses, gerealiseerd onder de naam SHIPP21.

De specialiteitenfabriek, de silo's en het distributiecentrum van Cosun blijven aanwezig in Puttershoek, laat het bedrijf weten. Voor de elektriciteitsvoorziening van de specialiteitenfabriek realiseerde Cosun in de zomer van 2021 nog een zonnepark op het voormalige fabrieksterrein. Van het 17 hectare grote park is 7 hectare rechtstreeks aangesloten op de specialiteitenfabriek.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Ondernemen

Foodconcern Cosun krijgt een nieuwe CFO

Nieuws Ondernemen

Cosun krijgt fiat van ACM voor verkoop dochter

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil en Cosun stappen in melkvervangers

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden