Nieuws Benoeming

Bos volgt De Lugt op als voorzitter van Cosun

1 September 2022 - Redactie Foodbusiness

Arwin Bos wordt de nieuwe voorzitter van de raad van beheer van coöperatie Cosun. De akkerbouwer uit Nieuw-Vennep volgt medio volgend jaar Dirk de Lugt op. Bos is nu al vice-voorzitter van de coöperatie, eigenaar van het gelijknamige voedingsconcern Royal Cosun. Hiertoe behoren onder meer Cosun Beet Company, Aviko, Duynie, Sensus, SVZ en recent Cosun Protein.

Dit heeft Cosun vanochtend bekendgemaakt. De ledenraad van de coöperatie heeft op een vergadering gisteren (31 augustus) Arwin Bos officieel tot voorzitter gekozen. Dit biedt Bos ruim de tijd om zich in te werken in zijn nieuwe functie. De formele overdracht vindt plaats in de jaarvergadering van 2023, meldt Cosun.

Bos is gepokt en gemazeld in het wel en wee van Cosun, want hij is al sinds 2016 lid van de raad van beheer. Arwin Bos beheert met zijn familie het akkerbouwbedrijf Bos Akkerbouw in de Haarlemmermeer, waar wordt geboerd op twee boerderijen. Sinds 2013 is hij ook actief als De Aardappelboer, waarmee klanten in onder meer de groothandel en de horeca direct worden voorzien van frites- en tafelaardappelen. Bos is niet altijd fulltime akkerbouwer geweest, maar heeft ook bijna acht jaar bij een advocatenkantoor in Amsterdam gewerkt als advocaat. Met in zijn portefeuille onder meer bestuursrecht en milieu- en ruimtelijke ordeningsrecht. 

Dirk de Lugt heeft het afgelopen voorjaar bekendgemaakt in 2023 te stoppen als voorzitter. Zijn maximale statutaire termijn is dan bereikt.

Arwin Bos
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Ondernemen

Foodconcern Cosun krijgt een nieuwe CFO

Nieuws Ondernemen

Cosun krijgt fiat van ACM voor verkoop dochter

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil en Cosun stappen in melkvervangers

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden