Cosun

Nieuws Ondernemen

Cosun krijgt fiat van ACM voor verkoop dochter

9 Augustus 2023 - Eric de Lijster

Foodconcern Cosun mag van de Nederlandse kartelwaakhond ACM haar business unit SVZ verkopen aan de Döhler Groep. Voor de transactie van het bedrijf, specialist in groente- en fruitingrediënten, is geen vergunning vereist. Dit laat de ACM weten. Cosun had de deal enkele weken terug aangekondigd.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. SVZ stond bij het coöperatieve foodconcern uit Breda al geruime tijd in de etalage. Het bedrijf past niet meer in de nieuwe strategie die Cosun onder topman Hans Meeuwis (foto) heeft ingezet, genaamd Unlock 25. Daarin concentreert Cosun zich met name op de verwerking en verwaarding van akkerbouwgewassen en co-producten. Ook richt het bedrijf zich op de ontwikkeling en verkoop van plantaardige eiwitten. 

Cosun gaf eerder aan te hopen dat de transactie voor 31 augustus is afgerond. Met het akkoord van de ACM lijkt dit streven binnen handbereik. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric de Lijster is lid van de redactie van Foodbusiness.nl. Als boerenzoon is hij van jongs af aan al betrokken bij de productie van voedsel en het coveren van de diverse foodketens vormt een rode draad door zijn loopbaan. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.

Nieuws Ondernemen

Foodconcern Cosun krijgt een nieuwe CFO

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil en Cosun stappen in melkvervangers

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden