Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Bedrijven

Vreugdenhil stapt in geitenmelkpoeder

15 Maart 2023 - Klaas van der Horst

Vreugdenhil Dairy Foods is in haar vestiging in Putten begonnen met de productie van geitenmelkpoeder. De poeders worden vooralsnog gemaakt voor de Aziatische en Amerikaanse markten. Daar wordt het product verwerkt in de kaas- en kindervoedingsindustrie. De melk koopt Vreugdenhil voorlopig aan bij partners in Nederland.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De onderneming wil haar positie geleidelijk uitbouwen. Prioriteit is het op- en uitbouwen van een relatie met de klanten en het volume.

Speciaalproducten
De fabriek in Putten werd vorig jaar aangekocht. Sindsdien is geïnvesteerd om de kwaliteit op het juiste niveau te brengen. De fabriek leent zich bijzonder goed voor de productie van speciaalproducten, vanwege de grootte van de droogtorens. De grootste toren kan zo'n 1.000 kilo per uur produceren en de kleinste toren 50 tot 100 kilo per uur.

Geitenmelk is licht verteerbaar doordat het eiwit een andere samenstelling heeft dan koemelk. Daardoor is het met name populair in Aziatische landen. De productie van geitenmelkpoeder stelt dan ook hoge eisen aan hygiëne en reiniging van de machines omdat het product vrij moet zijn van koemelk.

Na een aanzienlijke testperiode gaat de fabriek in Putten vanaf nu commercieel draaien. Business development director Patrick Besten geeft alvast een doorkijkje naar de toekomst: "Naast geitenmelk gaan we ook biologische melk verwerken en we kijken naar mogelijkheden om plant-based producten te verwerken. De schaal van de fabriek leent zich bij uitstek om nieuwe producten te ontwikkelen, die vervolgens opgeschaald kunnen worden naar onze grotere fabrieken in Gorinchem of Scharsterbrug."

Vreugdenhil verwerkte in 2022 circa 1,4 miljard kilogram melk. De melkpoederproducent opereert vanuit Barneveld, Scharsterbrug, Gorinchem, Putten en Madrid. Het hoofdkantoor staat in Nijkerk. Bij Vreugdenhil werken circa vijfhonderd mensen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden