Koffieprijzen

suikerbieten suiker suikerfabriek

Markt Starter Grondstoffen

Zware regenval stuwt suikerkoers omhoog

De verwachte regen in Brazilië kwam toch niet, waardoor soja- en arabicabonen scherp stegen. Rust op de Zwarte Zee zorgt voor rust op de tarwemarkt en zware regenval in Europa stuwt de suikerprijs hoger.
21 November 2023
brazilie soja - agri

Markt Starter Grondstoffen

Regen in Brazilië goed nieuws voor grondstoffen

Het vooruitzicht op regen in Brazilië zorgde voor het weekend voor lagere soja- en koffieprijzen. De Russische tarweoogst is gereed en zorgt voor druk op de tarweprijzen en speculaties over een mogelijke productieverlaging zorgen ervoor dat de olieprijzen stijgen. 
20 November 2023
olie olietanker

Markt Starter Grondstoffen

Ruime voorraden maken gas en olie goedkoper

Droogte in Brazilië stuwt de koffie- en sojabonenprijzen hoger. Gas- en olieprijzen zijn gedaald door ruime voorraden. Tarwe werd woensdag geodkoper onder meer door grote export vanuit de EU.
16 November 2023
koffiebonen

Analyse grondstoffen

Koffievoorraden blijven krap, maar export groeit

De arabicaprijs kende de afgelopen week ups en downs en sloot licht hoger, de robustaprijs daalde daarentegen scherp. Tekorten houden de markt op de korte termijn in hun greep.
15 November 2023
tarwe - food

Markt Starter Grondstoffen

Koersen grondstoffen aardig onder druk

De sojabonenkoers heeft voorlopig het plafond nog niet bereikt. Amerikaanse wintertarwe staat er zeer goed op. in Brazilië is de productie van suiker aantrekkelijker dan ethanol. En hogere sojaolieprijzen nemen palmolie mee omhoog.
15 November 2023
soja - food

Markt Starter Grondstoffen

Amerikaanse sojabonen populair in China

Tarwekoersen zitten in de lift, mede door een prijsstijging van Russiche tarwe. Amerikaanse soja is populair in China, hitte in Brazilië is slecht nieuws voor de koffie, suiker zit in de lift door exportproblemen in datzelfde land. 
14 November 2023
suiker

Markt Starter Grondstoffen

Koers Latijns-Amerikaanse grondstoffen onder druk

China koopt Amerikaanse soja, gunstig weer in Brazilië stuwt de prijzen van koffie en suiker omlaag. Tot slot zit palmolie in de lift dankzij goede exportcijfers. Dit is de Markt Starter van 13 november 2023.
13 November 2023
graankorrels graanverwerking graan - food

Markt Starter Grondstoffen

Wasde-rapport zet de toon op granenmarkt

De publicatie van het Wasde-rapport verandert het perspectief op de granenmarkt. Op de suiker- en koffiemarkt blijft koffie de hoofdrol spelen. Koud weer in Europa stuwt de gasprijs iets hoger. Dit is de Markt Starter van 10 november 2023.
10 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden