Shutterstock

Markt Starter Grondstoffen

Braziliaanse real doet zich gelden in grondstoffen

23 November 2023 - Max van der Heijden

In de VS wordt vandaag de kalkoen aangesneden voor Thanksgiving. Een verlate reactie op een Russische aanval stuwt de tarweprijs op de CBoT omhoog. Regen brengt verlichting in Brazilië en een zwakke real maakt suiker goedkoper.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ontwikkeling van de koersen van de grondstoffen op de termijnmarkten in Chicago, Parijs, Londen en Leipzig zijn elke werkdag te volgen op ons live koersenoverzicht. Voor de technische analyse van de koersen van de grondstofmarkten is er het Dashboard Grondstoffen op Foodbusiness.

Tarwe
De tarweprijs op de Matif is woensdag gedaald. Op de CBoT stegen de prijzen. Russische aanvallen op Oekraïense havenfaciliteiten dinsdag stuwden de koers daar hoger. 

Soja
De sojabonenkoers op de CBoT is gedaald door regen in het door droogte getroffen Brazilië. De verlichting is echter maar tijdelijk en de verwachting is dat de hitte volgende week terugkeert. 

Suiker
De suikerprijzen zijn woensdag gedaald. Een zwakke Braziliaanse real moedigde de verkoop van suikercontracten aan, ook de export zat in de lift door de zwakke real. 

Koffiebonen
De arabica- en robustaprijzen zijn woensdag gestegen. Krappe voorraden van beide koffiesoorten stuwden de koers woensdag omhoog. Beiden zitten op, of vlak boven een laagte record.

Palmolie
De palmoliekoersen zijn woensdag gestegen in Maleisië. Een zwakkere ringgit en een lagere productie stuwen de prijs omhoog.

Aardgas
De Europese gasprijs is woensdag gestegen. Er is koud weer op komst voor Europa, maar goed gevulde gasvoorraden houden de prijs in balans. 

Brent-olie
De Brent-olieprijs is woensdag gedaald. De Amerikaanse ruwe olievoorraad is onverwacht hard gegroeid. En ook andere niet OPEC-landen hebben goedgevulde voorraden.

Euro/dollar
De euro/dollarkoers daalde woensdag door een sterke dollar.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden