Shutterstock

Markt Starter Grondstoffen

Koersen grondstoffen aardig onder druk

15 November 2023 - Max van der Heijden

De sojabonenkoers heeft voorlopig het plafond nog niet bereikt. Amerikaanse wintertarwe staat er zeer goed op. in Brazilië is de productie van suiker aantrekkelijker dan ethanol. En hogere sojaolieprijzen nemen palmolie mee omhoog.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ontwikkeling van de koersen van de grondstoffen op de termijnmarkten in Chicago, Parijs, Londen en Leipzig zijn elke werkdag te volgen op ons live koersenoverzicht. Voor de technische analyse van de koersen van de grondstofmarkten is er het Dashboard Grondstoffen op Foodbusiness.

Tarwe
De tarweprijzen op de Matif en CBoT zijn dinsdag gedaald. De Amerikaanse wintertarwe staat er het beste voor in vier jaar tijd. 

Soja
De sojabonenkoers op de CBoT sloot dinsdag hoger. Het gewas zit in de lift dankzij ongunstig weer voor het gewas in Brazilië. 

Suiker
De suikerprijzen zijn dinsdag gedaald. De CEO van een Braziliaanse suiker en ethanol producent gaf aan meer suiker te gaan produceren omdat de marges op ethanol onaantrekkelijk zijn.

Koffiebonen
De koffieprijzen zijn dinsdag gedaald. De Braziliaanse groene koffie-export steeg met 24%, de koersdaling werd beperkt door een sterke Braziliaanse real.

Palmolie
De palmoliekoers is na een lang weekend hoger gesloten door sterke sojaoliekoersen op de CBoT en Dalian. 

Aardgas
De TTF-gasprijs is dinsdag licht gedaald. De koers is stabiel door de milde temperaturen en ruime voorraden. Wel worden die voorraden vaker aangeboord nu de temperaturen dalen.

Brent-olie
De Brent-olieprijs is dinsdag licht gedaald. De olieprijs steeg afgelopen dagen door de verwachting van OPEC dat de olievraag in de rest van het jaar gaat stijgen, maar lijkt nu weer te stabiliseren. 

Euro/dollar
De euro/dollarkoers steeg dinsdag scherp naar het hoogste punt in 2,5 maanden tijd. Een uitverkoop van de dollar stuwde de euro hoger, ook het hoger dan verwachte Duitse investeerders vertrouwen droeg bij aan de sterke koers. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden