Mintec

pinda

Nieuws Pinda's

Vorst resulteert in minder pinda's uit Argentinië

Argentinië heeft te maken gehad met strenge vorst. Ook belangrijke regio’s voor de pindateelt zijn getroffen. Dat resulteert erin dat de Argentijnse pindaoogst omlaag is bijgesteld.
5 Mei 2022
graankorrels graanverwerking graan - food

Nieuws Grondstoffenmarkt

'Grondstoffenmarkt blijft in ban van oorlog'

De grondstoffenmarkt was in maart én blijft komende periode in de ban van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Afgelopen maand zorgde het wederom voor verschillende prijsrecords. Of en wanneer het plafond bereikt is, is lastig te voorspellen.
22 April 2022
zonnebloemolie

Analyse Plantaardige oliën

'Plantaardige oliën op korte termijn niet veel goedkoper'

De markt voor plantaardige oliën is niet eerder zo levendig geweest als afgelopen twee jaar. De wereldvoorraad is krap. Al met al worden daarom op korte termijn geen forse prijsverlagingen verwacht.
21 April 2022
Verpakkingen Pluimveevlees

Nieuws Vleesprijzen

Hogere prijzen voor kip en rundvlees verwacht

Marktbureau Mintec verwacht komende periode hogere prijzen voor pluimveevlees en rundvlees in de Verenigde Staten. De uitbraken van vogelgriep en de hoge voerkosten spelen daar een grote rol in.
19 April 2022
noten

Achtergrond Cashewnoten

Prijs cashewnoten daalt iets door lagere vraag

De prijs voor cashewnoten bewoog begin maart voor het eerst in maanden voorzichtig naar boven. Maar die trend heeft de markt niet door kunnen zetten. Afgelopen weken is de vraag iets gedaald, bij een gelijkblijvend aanbod.
8 April 2022
noten

Achtergrond Amandelen

Oorlog kan consumptie van amandelen verminderen

Onze koopkracht gaat achteruit. Die dalende koopkracht zal ervoor zorgen dat we minder snel luxeproducten kopen. Amandelen vallen ook in die categorie. Dit in combinatie met de droogte in Californië kan een neerwaartse beweging veroorzaken in de prijzen.
7 April 2022
pinda

Achtergrond Pinda's

Markt voor pinda's komt verder tot rust

De markt voor pinda’s is verder tot rust gekomen. “Er is zelfs een lichte prijsdaling zichtbaar op de Europese markt”, vertelt Aidan Wright van Mintec. Of die neerwaartse trend aanhoudt, is nog wel de vraag.
6 April 2022
export containers

Achtergrond Logistiek

'Voorlopig blijven containerprijzen dalen'

Containertransport vanuit Azië richting het westen van de Verenigde Staten of het noorden van Europa is nog altijd schrikbarend duur. Maar daar lijkt wel verandering in te komen, melden analisten van marktbureau Mintec dinsdag 29 maart in een webinar. Nog zeker tot de zomer wordt een daling van de containerprijzen verwacht.
30 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden