Mintec

noten

Nieuws Amandelen

Amandelen goedkoper door afname in de vraag

China, de Europese Unie, India én het Midden-Oosten hebben sinds augustus allemaal minder amandelen geïmporteerd. Die afname in de vraag is al enige tijd zichtbaar in de prijsvorming. Zo zakte de prijs half december door de psychologische grens van $2,00 per pond. Maar daar is het niet bij gebleven.
22 Maart 2022
Cacao

Achtergrond Cacao

'Nog te vroeg om effect oorlog op cacao te bepalen'

Tot nu toe reageert de markt voor cacao het minst zwaar op de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, in vergelijking tot andere foodcommodities. Geen vreemde gewaarwording, want ook in de recessie van 2008 en gedurende de coronapandemie duurde het relatief lang voordat de markt een richting koos.
16 Maart 2022
tarwe - agri

Achtergrond Tarwe

'Tarweprijzen blijven komende tijd hoog'

De tarweprijzen blijven zeker de komende zes maanden op een hoog niveau staan. Het beperkte aanbod, de afgenomen eindvoorraad, een hoger exportvolume in de Europese Unie en de gestegen productiekosten zijn de drijvers achter de hoge prijs. De hoge prijzen werken ook door naar de vleesindustrie.
20 Januari 2022
noten

Achtergrond Cashewnoten

Prijs voor cashewnoten kan geen kant op

De prijs voor cashewnoten bevindt zich al weken in dezelfde prijsrange. Voorlopig lijkt daar ook geen verandering in te komen. De combinatie van een middelmatige vraag, een lage vaccinatiegraad in Azië en hoge transportkosten ligt daaraan ten grondslag.
17 December 2021
noten

Achtergrond Amandelen

Markt voor amandelen lijdt onder logistieke chaos

De markt voor amandelen lijdt behoorlijk onder de huidige logistieke beslommeringen. Dat meldde analist Aidan Wright van marktbureau Mintec woensdag 15 december in een webinar. 'Kopers zijn afwachtend. Er heerst onzekerheid. Tegelijkertijd is er geen haast om te kopen, want de voorraad is groot.' Welke gevolgen heeft dat voor de prijs van amandelen?
16 December 2021
pinda

Achtergrond Pinda's

Kopers van pinda’s vermijden Chinese markt

Europese kopers van pinda’s vermijden op dit moment de Chinese markt. Het verschil in prijs met dichterbijgelegen locaties is té groot geworden. Dit is een gevolg van de huidige logistieke chaos. Ook het feit dat ladingen op het laatste moment geweigerd worden, creëert te veel onzekerheid. Dat meldt marktanalist Aidan Wright van marktbureau Mintec woensdagavond 15 december in een webinar.
16 December 2021
graan - agri soja - agri

Achtergrond Soja

'Biodiesel en plant-based zijn drivers in sojamarkt'

De markt voor sojabonen is sterk, en dat blijft voorlopig ook zo. Dat stelden prijsanalisten Kyle Holland en Marcel Goldenberg donderdag 2 december in een webinar van marktbureau Mintec. 'De groeiende vraag naar biodiesel en plantaardige voedingsmiddelen zijn momenteel de sterkste drijfveren in de markt.'
3 December 2021
horeca koffiebonen

Achtergrond Koffie

'Onzekerheid blijft van invloed op koffiemarkt'

De noteringen voor Arabica en Robusta stegen afgelopen week naar een nieuw hoogtepunt. Onzekerheid ligt daaraan ten grondslag. Er wordt een tekort aan koffiebonen verwacht, de inflatie houdt aan en ook logistiek gezien zijn er veel uitdagingen. 'Speculanten hebben daarom ook de komende periode een grote invloed op de markt', stelt analist Andrew Moriarty van marktbureau Mintec in een webinar
1 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden