Prijs olijfolie

Olijfolie

Analyse Eetbare oliën

Prijzen voor olijfolie blijven verder stijgen

De opmars naar boven van de olijfolieprijs is nog niet ten einde, al gaat de notering in Jaèn, de belangrijkste markt in Spanje, snel richting de €5,00 per liter. Oorzaak van de prijsstijging is de droogte dit jaar in het westelijke Middellandse Zeegebied.
5 December 2022
Olijfolie Olijven

Analyse Olijfolie

Prijs olijfolie volgt opvallende trend

In tegenstelling tot de andere plantaardige oliën zit de prijs van olijfolie opnieuw in de lift. De aanhoudende droogte en ook hitte in het zuiden van Europa zijn zelfs voor de teelt van olijven teveel.
26 Juli 2022
Olijfolie Olijven

Nieuws Italië

Droogte zorgt voor duurdere olijfolie

De droogte in Noord-Italië zorgt mogelijk voor tekorten van risotto rijst, olijf olie en gezeefde tomaten. De verwachting is dat prijzen met meer dan 50% zullen stijgen door de grootste droogte in 70 jaar tijd. 
14 Juli 2022
Olijfolie

Achtergrond Olijfolie

'Prijzen voor olijfolie blijven voorlopig stabiel'

Ondanks de oorlog tussen Oekraïne en Rusland is de verwachting van de Europese Commissie dat de prijzen voor olijfolie voorlopig stabiel blijven. Onderzoekers verwachten namelijk niet dat de beschikbaarheid van voedsel, diervoeders en kunstmest op korte termijn significant beïnvloed zal worden door de oorlog.
10 Mei 2022
zonnebloemolie

Analyse Plantaardige oliën

'Plantaardige oliën op korte termijn niet veel goedkoper'

De markt voor plantaardige oliën is niet eerder zo levendig geweest als afgelopen twee jaar. De wereldvoorraad is krap. Al met al worden daarom op korte termijn geen forse prijsverlagingen verwacht.
21 April 2022
Olijfolie

Achtergrond Olijfolie

Vraag naar olijfolie blijft toenemen

Zonnebloemolie is goed voor ongeveer 9% van het wereldwijde verbruik van eetbare oliën. Rusland en Oekraïne zijn samen verantwoordelijk voor 80% van de wereldexport van zonnebloemolie. Producenten van olijfolie profiteren van de situatie.
12 April 2022
Olijfolie Olijven

Nieuws Olijfolie

Tekort aan zonnebloemolie werkt door in prijs olijfolie

De oorlog in Oekraïne heeft voor een ware run op zonnebloemolie gezorgd. De krapte in die markt slaat nu door naar olijfolie. In Spanje is de prijs voor extra vergine olijfolie afgelopen maand met 10% gestegen. Toch wordt voor krapte in de markt van olijfolie niet gevreesd.
29 Maart 2022
Olijfolie Olijven

Nieuws Olijfolie

Spanje ziet flinke stijging in prijs voor olijfolie

Nu ’s werelds grootste producent van zonnebloemolie: Oekraïne, niet meer kan leveren, gaan de prijzen voor alternatieven door het dak. Palmolie en koolzaadolie hebben dan de eerste keuze. De markt voor olijfolie bleef tot voor kort dan ook ongeschonden. Maar inmiddels is ook daar een prijsstijging zichtbaar. Dat melden handelaren op de Spaanse markt.
10 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden