Alcoholconsumptie

Wijngaard wijn

Opinie Peter van Houtert

'Wine in Moderation' van steeds groter belang

Bij promotionele uitingen van wijnproducenten en -importeurs heeft u wellicht eens het logo van 'Wine in Moderation', of vaak voor het gemak 'WIM' genoemd, zien staan. Dit is een belangrijk initiatief dat Europese producenten, samen met importeurs, in 2007 hebben opgezet.
10 Mei 2022
bier

Nieuws Bier

Nederlandse biermarkt is nog niet op volle kracht

De Nederlandse biermarkt is nog niet terug op volle kracht. Zowel de verkopen, productie als export lagen afgelopen jaar lager dan voor de coronapandemie. Wel is enig herstel zichtbaar ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Nederlandse Brouwers.
17 Januari 2022
bier Boerenbusiness

Nieuws Accijns

Accijnsverhoging treft met name kleine bierbrouwers

Lokale bieren zijn populairder dan ooit: ons land kent inmiddels zo'n negenhonderd kleine brouwerijen. Die kleine brouwers van speciaalbieren worden stevig getroffen door de voorgenomen accijnsheffing die staatssecretaris Hans Vijlbrief (van Financiën) wil doorvoeren. 'Moeten wij het braafste kindje van de klas zijn?'
18 Oktober 2021
bier

Nieuws Consumentenprijzen

Nederlandse alcoholprijs is redelijk gemiddeld

De prijzen voor alcoholische dranken, zoals bier en wijn, in Nederland liggen dicht bij het Europees gemiddelde. Dat geldt ook voor Italië, Frankrijk en Portugal, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat. In Finland en Ierland betaal je het meeste voor drank en in Hongarije en Roemenië is de prijs fors lager dan het gemiddelde.
1 September 2021
Boerenbusiness

Nieuws Outdoor Food Trends

Alcoholvrije cocktail net zo in trek als een Radler?

Een terrasje op of nabij het strand gaat in de zomerperiode vaak hand in hand met het drinken van een cocktail, vooral als Nederlanders op vakantie zijn in het buiteland. Maar tegelijkertijd hebben consumenten meer aandacht voor hun gezondheid én willen ze in de zomer niet té veel kilo's aankomen. De ideale oplossing: een alcoholvrije cocktail. Oftewel: de mocktail. Is een non-alcoholische cocktail al net zo in trek als een alcoholvrij biertje?
21 Juli 2021
bier

Nieuws Retail

Nog maar maximaal 25% korting op alcohol

Twee kratten bier of twee dozen wijn voor de prijs van één, de aanbiedingen vliegen je om de oren. En dat is niet voor niets; morgen (1 juli) mogen dit soort hoge kortingen namelijk niet meer. Dan mag er op alcoholische dranken in de supermarkt of slijterij nog maar maximaal 25% korting worden gegeven. Dat staat in de nieuwe alcoholwet die per 1 juli ingaat.
30 Juni 2021
wijn

Nieuws Alcohol

Alcoholconsumptie neemt de komende jaren toe

's Avonds met een biertje of wijntje op de bank in plaats van in de kroeg. Door de coronacrisis was dit het afgelopen jaar normaal. We kochten daardoor ook fors meer alcoholische dranken bij de supermarkt of slijter. Dit terwijl we in totaal niet meer alcohol nuttigden dan voorheen. Voor de komende jaren is dat wel de verwachting, meldt marktbureau IWSR. Voor komende jaren wordt een toename verwacht van 1,5% van de wereldwijde alcoholconsumptie.
21 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden