Grondstofupdate

Marktupdate Grondstofupdate

Lucht loopt uit varkensvleesprijzen

De varkensprijs staat onder druk, net als de karkasprijzen. Ook in de Verenigde Staten zien we lagere prijzen, maar in China is de markt juist weer bezig aan herstel. Marktredacteur Wouter Baan gaat in deze grondstofupdate, met dit keer de focus op varkensvlees, dieper op de situatie in. 
5 Mei 2022

Marktupdate Grondstofupdate

Granenmarkt blijft in het teken van krap aanbod

De tarwe- en maïsnoteringen blijven flink in beweging. Op de tarwemarkt blijft de oorlog in Oekraïne een belangrijke rol spelen. Bij maïs is het de afzet richting de non-food die de prijs in belangrijke mate bepaalt. Wat beide grondstoffen gemeen hebben, is de invloed van het weer. Te koud, te nat of te droog; het heeft allemaal een duidelijk effect op de markt. 
21 April 2022

FB TV Grondstofupdate

Palmolie bereikt weer een recordniveau

India speelt een belangrijke rol in de stijgende notering voor palmolie. Met het verlagen van de importheffing stuwt het land de prijs naar een nieuw record. Marktredacteur Kimberly Bakker bespreekt de achtergronden en ontwikkelingen in de markt. Ook is er aandacht voor rijst: moet je nou wel of niet inkopen nu de prijs zakt?
15 Februari 2022

FB TV Grondstofupdate

Cheddarprijzen profiteren van versoepelingen

Nu de coronamaatregelen in veel Europese landen worden versoepeld of zelfs losgelaten, neemt de vraag naar cheddar en mozzarella toe. Marktredacteur Wouter Baan bespreekt achtergronden en ontwikkelingen in de markt. Ook gaat hij in op de prijsstijgingen die zichtbaar zijn op de sojamarkt.
8 Februari 2022

Marktupdate Grondstofupdate

Hoe begint grondstofmarkt aan het nieuwe jaar?

Veel grondstofprijzen namen eind 2021 gas terug. In het nieuwe jaar geven de food commodities een gemengd beeld. In deze update schetst Wouter Baan, grondstofanalist bij Foodbusiness, kort het algehele sentiment. Vervolgens gaat hij dieper in op de stijgende koffiemarkt en volgt een tip over een mogelijke stijger.
11 Januari 2022

FB TV Grondstofupdate

Melk is witte raaf op dalende grondstoffenmarkt

Na een hevige rally nemen veel grondstofprijzen gas terug. De nieuwe variant van het coronavirus zorgt voor onrust, onder meer op de olie- en granenmarkt. Ondanks deze onrust zijn er ook prijsstijgingen zichtbaar. Wouter Baan, grondstofanalist bij Foodbusiness, neemt je mee in de ontwikkelingen. Ook heeft hij tot slot de tip van de week.
30 November 2021

FB TV Grondstofupdate

De grondstoffenrally, waar houdt het op?

De crisis op de mondiale grondstoffenmarkt duurt voort, waarbij de noteringen en prijzen week op week nieuwe records neerzetten. Daar komen oplopende prijzen op de energiemarkt nog eens bovenop. Waar gaat het naar toe, zet Kees Maas, grondstofexpert van DCA, in deze nieuwe grondmarktupdate voor Foodbusiness uiteen.
14 Oktober 2021

FB TV Grondstofupdate

Voedselprijzen kunnen wel eens jaren hoog blijven

De prijzen van grondstoffen als gas hebben een grote impact op de productie van kunstmest. En kunstmest is heel belangrijk voor de agrarische grondstoffen en dus de voedselprijzen. Hoe dit precies zit, legt Kees Maas, grondstofexpert van DCA, haarfijn uit in een nieuwe Grondstofupdate voor Foodbusiness.
28 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden