Dossier Eiwittransitie

insecten

Achtergrond Vlees & Eiwit

Weerstand consumptie insecten minder na info

Huiskrekels mogen sinds kort in de Europese Unie in onvette poedervorm op de markt worden gebracht voor humane consumptie. Daarmee wordt het assortiment aan insectenproducten verder uitgebreid. Het poeder kan verwerkt worden in tal van producten als brood, koekjes en pasta.
8 Februari 2023
Rugenwalder Vleesvervangers

Analyse Vlees & Eiwit

Steeds meer Duitsers kiezen voor vleesvervangers

De Duitse markt voor vleesvervanger is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Omdat de Duitse vleesvervangersmarkt zich nog in een vroeg stadium bevindt, liggen er volgens ingewijden kansen. Toch zou het voor buitenstaanders moeilijk kunnen blijken om een graantje mee te pikken. Omdat veel supermarkten hun producten decentraal inkopen, is het voor bedrijven zonder netwerk namelijk ingewikkeld om hun producten in de Duitse supermarkten te krijgen.
26 Januari 2023
FrieslandCampina Fermentatie

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina wil snelle eiwitstappen zetten

Zuivelconcern FrieslandCampina heeft nieuwe stappen gezet om zich te verbreden tot voedingsbedrijf met een ruim aanbod aan eiwitten. En op een snelle manier. Dit blijkt uit de bekendmaking van een samenwerking met het Californische biotechbedrijf Triplebar Bio. Het is ook een verdere stap op weg om 'boer-loos' te produceren.
13 Januari 2023
Vleesvervangers

Nieuws Ojah

Kerry vergroot aandeel in producent vleesvervangers

De Ierse Kerry Group heeft voor $20 miljoen haar aandeel in Proparent BV, moederbedrijf van Ohja BV, vergroot van 55% naar 75%. Ojah maakt onder meer Beeter een plantaardige vleesvervanger die verwerkt kan worden om de textuur van verschillende soorten vlees na te bootsen
7 Oktober 2022
kidneybonen

Nieuws Kidneybonen

HAK koopt kidneybonen van Nederlandse telers

Na een succesvolle proef met het telen grote rode kidneybonen in Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Holland schaalt HAK de productie van kidneybonen op. Het bedrijf stapt volledig over op grote rode kidneybonen van Nederlandse bodem. Met het oog op de groeiende vraag naar plantaardige eiwitten zien telers steeds meer voordeel om kidney- en andere bonensoorten te telen.  
15 September 2022
Vivera

Interview Karin Löwik

'Vivera kan versnellen door overname door JBS'

Vleesvervangerproducent Vivera is sinds kort Garden Gourmet van Nestlé voorbijgestreefd als marktleider in Nederland. Met de overname door JBS, 's werelds grootste vleesverwerker, liggen ook markten buiten Europa binnen handbereik. Foodbusiness sprak met marketingdirecteur Karin Löwik over de (nieuwe) kansen en uitdagingen.
12 Juli 2022
Tom Grobben

Nieuws Eiwittransitie

FrieslandCampina springt De Nieuwe Melkboer bij

De Nieuwe Melkboer en FrieslandCampina pakken samen de verdere ontwikkeling op van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven, zo hebben beide partijen bekend gemaakt. Deze alternatieven moeten ook een goed verdienmodel opleveren voor de boer.
1 Juli 2022
vegan melkvervangers

Nieuws Melk

Duitse consument laat plantaardige yoghurt staan

Duitse consumenten staan niet meer super-enthousiast in de rij om zuivel-alternatieven te kopen. Bij drinkmelkvervangers en de kaasalternatieven is de groei lager dan in de twee voorgaande jaren, bij de joghurtvervangers is in de eerste vier maanden van het jaar zelfs minder afgezet.
2 Juni 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden