Dossier Eiwittransitie

Tomaten

Nieuws Eiwittransitie

Rubisco-eiwit voor het eerst uit tomatenblad gewonnen

Wageningse onderzoekers hebben naar eigen zeggen als eerste ter wereld het hoogwaardige Rubisco-eiwit gewonnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. Als deze methode op grote schaal wordt toegepast, komen meer plantaardige eiwitten beschikbaar voor humane consumptie. Ook kan het in het westen sneller een verschuiving teweeg brengen naar een meer plantaardig dieet, aldus Wageningen UR.
25 Mei 2022
melk Bart Grobben Tom Grobben

Interview Bart Grobben

'We willen voortouw nemen in plantaardige productie'

De broers Tom en Bart Grobben zijn opgegroeid op een melkveebedrijf in het buitengebied van Enschede. In ‘Food People’ spreken we deze week met Bart over zijn drijfveren om in de foodbusiness te werken, maar ook over de uitdagingen en kansen die hij voor zijn bedrijf ziet.
11 Mei 2022
insecten

Nieuws Financering

Forse steun voor mkb’s die inzetten op eetbare insect

Het ValuSect consortium kent €460.000 aan diensten toe aan achttien mkb'ers in de Europese Unie die inzetten op eetbare insecten.
22 April 2022
Archer Daniels Midland

Analyse ADM

Grondstofgigant ADM zet in op plantaardige eiwitten

Archers Daniels Midland meldt extra te gaan investeren in productiecapaciteit van plantaardige eiwitten. Het bedrijf wil inspelen op de vraag naar alternatieven voor dierlijke eiwitten. De sterke financiële resultaten bieden ruimschoots mogelijkheid om te investeren in markten waar hogere marges lonken.
14 April 2022
Vleesvervangers

Nieuws Eiwittransitie

'Overheid moet nu écht stappen zet in transitie'

Het voedingspatroon van consumenten moet bestaan uit 40% dierlijke eiwitten en 60% plantaardig eiwitten. Dat is een doelstelling van de Transitiecoalitie Voedsel. Om dit doel te bereiken, presenteerde de coalitie donderdag 10 maart het tienpuntenplan ‘Plan to plant the future’.
11 Maart 2022
tarwe - food graan - food

Interview Peter van Bodegom

'Zelf in voedsel voorzienend EU vraagt politieke moed'

Peter van Bodegom is hoogleraar milieubiologie in Leiden. Hij kan milieukennis met grondstoffenkennis verbinden en zo licht werpen op de macht over graan, olie en gas die onder het conflict schuilgaat.
9 Maart 2022
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Albert Heijn

Albert Heijn breidt fors uit in plantaardig assortiment

Albert Heijn breidt het vegetarische en plantaardige assortiment komende periode fors uit. Dat heeft de supermarktketen dinsdag 1 maart bekendgemaakt. Op dit moment heeft Albert Heijn ruim 1.000 plantaardige en vegetarische producten in het assortiment. Binnenkort worden daar 150 stuks aan toegevoegd.
1 Maart 2022
Boerenbusiness CocaCola

Opinie Geesje Rotgers

Groene voedselstrategie tast volksgezondheid aan

Mensen moeten milieuvriendelijker gaan eten. De huidige voedselproductie zou te belastend zijn voor het milieu. De rapporten over de hervorming van de Nederlandse landbouw reiken inmiddels tot ver boven de dakgoot.
8 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden