Wijn

Wijngaard wijn

Opinie Peter van Houtert

'Wine in Moderation' van steeds groter belang

Bij promotionele uitingen van wijnproducenten en -importeurs heeft u wellicht eens het logo van 'Wine in Moderation', of vaak voor het gemak 'WIM' genoemd, zien staan. Dit is een belangrijk initiatief dat Europese producenten, samen met importeurs, in 2007 hebben opgezet.
10 Mei 2022
wijn

Opinie Peter van Houtert

2022: een jaar van uitdagingen

2022 een jaar van uitdagingen. Dat is de titel van deze column. We zitten helaas nog altijd met de nodige beperkingen door de coronapandemie en er is geen zicht op het einde. Voor de horeca- en cultuursector een ramp, maar ook voor toeleveringsbedrijven. Met steunmaatregelen wordt de pijn wat verzacht, maar het is bij lange na niet voldoende.
10 Januari 2022
Betuws Wijndomein

Interview Betuws Wijndomein

Betuws Wijndomein: 'Alles draait om kwaliteit'

Wijnboer zijn in Nederland, dat brengt uitdagingen met zich mee. Dat ervaart ook Diederik Beker, wijnboer in het Betuwse Erichem. 'De eerste tien jaar was het echt niet alleen halleluja. Inmiddels hebben we ervaring opgedaan; juist van tegenslagen leer je.' De wijnmaker verkoopt zowel aan particulieren als aan wederverkopers.
29 November 2021
wijn

Nieuws Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn bezig aan een langzame opmars

Alcoholvrije wijn is nog niet zo bekend in Nederland. Toch komen er steeds meer initiatieven op dit vlak. Op horecabeurs Gastvrij Rotterdam vertelde wijnimporteur Walraven Sax erover tijdens een workshop. 'De markt groeit. Consumenten willen steeds meer gezonder leven, en alcoholvrije wijn sluit hier op aan,' aldus Maartje van Broekhoven.
24 September 2021
fruit Druiven

Achtergrond Wijn

Druivenoogst valt kleiner uit, minder wijn voorzien

De verwachting is dat de wijndruivenoogst kleiner uitvalt dan in voorgaande jaren, zowel in België als Nederland is dat het geval. De slechte weersomstandigheden van afgelopen seizoen liggen hieraan ten grondslag. Het leidt er uiteindelijk toe dat er minder flessen wijn geproduceerd zullen worden. De kwaliteit daarentegen is nog altijd goed. Mousserende wijnen profiteren zelfs van de late en moeilijkere rijping.
23 September 2021
wijn

Achtergrond Torres

Duurzaamheid bij wijnhuis Torres top of mind

Op horecabeurs Gastvrij Rotterdam vertelde wijnhuis Torres over het ontstaan van het bedrijf. 150 jaar geleden werd het Spaanse familiebedrijf opgericht in het Catalaanse Vilafranca del Penedès. Het is altijd goed in pionieren geweest. Zo was Torres een van de eerste wijnhuizen die haar vleugels uitsloeg naar Chili, en daar tot op de dag van vandaag veel wijnen produceert.
21 September 2021
wijn

Opinie Peter van Houtert

Nederlandse wijn: een serieus verhaal

Nederlandse wijnen, stelt dat wel wat voor? Het is een vraag die regelmatig aan mij gesteld wordt. Wanneer ik aan buitenlandse wijnproducenten vertel dat wij inmiddels zowat 300 hectare wijngaard hebben en dat er een kleine 170 producenten zijn (waarvan een aantal van de teelt kan leven en een prachtig bedrijf heeft waar serieuze wijn wordt gemaakt), kijkt men mij verbijsterd aan.
8 September 2021
wijn

Opinie Peter van Houtert

Zomerse wijnen, waar moet je aan denken?

In deze tijd van het jaar worden we in folders en via sociale media vaak gewezen op zomerse wijnen. Maar wanneer ik naar buiten kijk en aan afgelopen weken denk, dan was er niet veel zomers te ontdekken. Veel regen en matige temperaturen; met wat uitzonderingen niet echt het weer om in de tuin van een zomerse wijn te genieten. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor de maand augustus goed. Maar, wat zijn eigenlijk zomerse wijnen?
22 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden