Wijn

wijn

Nieuws Wijn

Miljoen flessen wijn in Vlaanderen geproduceerd

Steeds meer boeren in Vlaanderen zijn geïnteresseerd in de wijnbouw. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de minister van Landbouw, Hilde Crevits, afgelopen week deelde tijdens een bijeenkomst met wijnbouwers. Doordat het aantal wijnboeren in Vlaanderen zo hard toeneemt, stijgen ook het areaal en de productie flink door.
8 Juli 2021
Domein Aldenborgh Peter Pelzer

Interview Domein Aldenborgh

'Symbiose staat centraal in onze wijn van eigen bodem'

In het Zuid-Limburgse Eys ligt de wijngaard van Peter Pelzer. Onder de naam ‘Domein Aldenborgh’ verkoopt hij exclusieve wijnen van eigen bodem. Naast het feit dat het al bijzonder is dat hij in Nederland wijndruiven teelt en de wijn produceert, is zijn werkwijze nog nét iets specialer. Pelzer heeft namelijk volop aandacht voor een symbiotische werkwijze. Door het microbiologisch leven in de bodem in stand te houden, kan hij een specifieke smaak aan de wijnen meegeven.
29 Juni 2021
wijn

Nieuws Wijn

Langzame wijnoogst in Afrika betaalt zich uit

Veel van de wijnproducenten in Zuid-Afrika zaten aan het begin van het seizoen wel eventjes met samengeknepen billen op de bank. Door de koele weersomstandigheden kon er niet tijdig worden gestart met het wijnseizoen. Diezelfde koude weersomstandigheden hielden ook tijdens de oogst aan, waardoor die bijzonder langzaam verliep. Achteraf was het wachten het waard. De kwaliteit zou uitzonderlijk zijn, stelt Vinpro.
22 Juni 2021
wijn

Nieuws Alcohol

Alcoholconsumptie neemt de komende jaren toe

's Avonds met een biertje of wijntje op de bank in plaats van in de kroeg. Door de coronacrisis was dit het afgelopen jaar normaal. We kochten daardoor ook fors meer alcoholische dranken bij de supermarkt of slijter. Dit terwijl we in totaal niet meer alcohol nuttigden dan voorheen. Voor de komende jaren is dat wel de verwachting, meldt marktbureau IWSR. Voor komende jaren wordt een toename verwacht van 1,5% van de wereldwijde alcoholconsumptie.
21 Juni 2021
wijn

Achtergrond Wijn

Houd deze vijf wijntrends in de gaten

Wijnproducenten en -verkopers hebben het niet makkelijk. Generatie Y en Z pakken niet zo snel een wijntje én daarnaast moet sinds een aantal jaar ook stevig geconcurreerd worden met gin-varianten en ambachtelijke bieren. De winstmarges zijn daardoor flink geslonken. Toch zijn er nog steeds kansen waarop ingespeeld kan worden. Denk aan het veranderen van de verpakking, het online afzetkanaal of alcoholvrije wijnen. Vijf trends.
1 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden