Start-up van de week

Vegetarisch vegan

Nieuws Financiering

Lazy Vegan haalt half miljoen op

De Amsterdamse startup Lazy Vegan heeft een half miljoen euro aan groeigeld opgehaald. Het is de tweede keer dat het bedrijf een half miljoen euro ophaalt, in april vorig jaar gebeurde dat ook. 
28 Juni 2022
euro

Nieuws Startups

Veel geld bij food startups, maar succes niet verzekerd

Het Food-Tech fund Synthesis Capital haalde afgelopen week een recordbedrag van $300 miljoen op voor het investeren in bedrijven die vervangende proteïnes ontwikkelen voor onder meer in ijs en en 3D geprint vlees van eiwitten.
31 Mei 2022
euro

Nieuws Startups

Startups halen miljoenen op, food populaire keuze

Nederlandse startups en scale-ups hebben in het eerste kwartaal van dit jaar €811 miljoen aan durfkapitaal opgehaald. Dat is ruim €60 miljoen meer dan het eerste kwartaal van 2021, waarmee een nieuw record is gevestigd. Het aantal afgesloten deals groeide in deze periode met 38% tot 123. Vooral startups in duurzame voeding en de zogeheten Life Science zijn populair.
30 Mei 2022
Max&Bien

Interview Max & Bien

'We willen ons merk eerst in eigen land uitbouwen'

De plantaardige kazen van Max&Bien, een merk dat Jobien Groen en Maxine Agyeman drie jaar geleden opgezet hebben, zijn sinds kort te vinden bij verschillende Foodmarkets van Jumbo, diverse winkels van De Zuivelhoeve en zo’n 35 onafhankelijke speciaalzaken. Er wordt ook vanuit het buitenland flink getrokken aan de twee ondernemers, die op traditionele wijze kaas willen produceren.
14 December 2021
Boerenbusiness

Interview Water bij de Wijn

'Ook met water kan je onderscheidend zijn'

Water is gewoon water, zo zal je denken. En velen met jou. 'Dat is alleen niet zo. Er zijn grote verschillen tussen de merken', vertelt Erwin Prickaertz, medeoprichter en directeur van Water bij de Wijn. 'Water lest niet alleen de dorst, het kan ook effect hebben op de smaakbeleving.' Daarom kiest Prickaertz met zijn bedrijf voor 100% mineraalwater uit Groot-Brittannië. 'Hier wordt onder de strengste voorwaarden geproduceerd.'
8 November 2021
Boerenbusiness

Interview MaGie Creations

Biergraan verwaarden tot ingrediënt voor de industrie

Biergraan is de grootste reststroom vanuit bierbrouwers. Het wordt in ons land alleen gebruikt om melkkoeien of varkens te voeren. MaGie Creations ontdekte dat biergraan zeer voedzaam is, door het hoge eiwit- en vezelgehalte. Daarom ontwikkelde ze een proces om het te verwaarden tot ingrediënt voor de voedingsindustrie. 'Wij willen een meerwaarde uit grondstoffen halen', aldus founder Madeleine Gielens.
5 November 2021
Vleesvervangers

Interview Pulled Oats

'Haver is perfect ingrediënt voor vleesvervangers'

Zo groots als de productie van kaas voor Nederland is, zo groots is de teelt van haver voor Finland. Haver is een veelzijdig product én een uitstekend ingrediënt voor de productie van vleesvervangers, zo ondervonden Maija Itkonen en Reetta Kivelä. Zij zijn een paar jaar terug gestart met Gold&Green en de productie van Pulled Oats, gemaakt van Noordse haver. Wat zijn de toekomstplannen voor dit bedrijf? En in welke mate hebben zij last van de grondstoffenrally?
29 Oktober 2021
David Klingen

Interview Northern Wonder

Northern Wonder maakt koffie van knollen en pitten

Wereldwijd wordt steeds meer koffie geconsumeerd. Dat is niet per se goed nieuws voor het klimaat. Koffie wordt namelijk met name in tropische gebieden geteeld en de uitbreiding van de productie gaat vaak ten koste van het regenwoud. 'Dat moeten we niet willen,' zo vertelt David Klingen, founder van Northern Wonder. Deze start-up zoekt daarom andere grondstoffen voor de productie van koffie.
27 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden