Start-up van de week

Frank Nouwens

Interview Beefy Green

'Oesterzwam is perfect voor hybride burger'

Hybride burgers - een combinatie van vlees en een plantaardig ingrediënt - zijn in opkomst. Start-up Beefy Green sprong in dit 'gat' op de markt, met burgers die voor 50% uit rundvlees en voor 50% uit oesterzwam bestaan. Is er al markt voor dit soort producten? En wat is het toekomstperspectief? Oprichter Frank Nouwens vertelt er meer over.
25 Oktober 2021
Fastfood Vleesvervangers

Interview Karma Kebab

Karma Kebab ziet nieuwe markt voor knolselderij

Knolselderij als grondstof voor kebab. Het is een ongebruikelijke keuze en toch loopt de verkoop van Karma Kebab als een tierelier. Vooral op festivals. “Het grootste probleem voor festivals was dat de doorsnee festivalganger ’s nachts ‘gewoon’ een snelle, ongezonde snack wilde eten. Daar hebben wij nu een duurzame twist aan kunnen geven”, vertelt Hidde Stolwijk, co-founder van Karma Kebab.
22 Oktober 2021
Appeltje Eitje

Interview Appeltje Eitje

Appeltje Eitje biedt gezonde producten uit de automaat

De ondernemers van 'Appeltje Eitje' spelen in op de groeiende vraag naar lokale producten. Gertjan van Dam en Sven Wiggelo, beiden agrarisch ondernemer, verkopen hun eigen producten via 'Febo-automaten'. 'Maar dan wel de gezonde producten', aldus Van Dam. Inmiddels zijn de automaten in zes steden in Gelderland te vinden.
24 September 2021
Banana Business Dutch Food Week

Interview Banana Business

Banana Business ziet grondstof in bananenschil

Steeds meer start-ups houden zich bezig met het terugdringen van voedselverspilling. Een van de manieren om dat te doen, is het verwerken van groente- en fruitreststromen in nieuwe, innovatieve voedingsmiddelen. Banana Business, een van de partners van Dutch Food Week, zet daar ook op in. “We maken eigenlijk een broodje shoarma of flammkuchen, maar dan anders. Namelijk met bananenschillen”, vertellen twee van de vijf initiatiefnemers in gesprek met Foodbusiness.
21 September 2021
Boerenbusiness Maiko van der Meer

Interview Novish

'Inzet op plantaardige vis was duidelijk juiste keuze'

Start-up Novish richtte zich anderhalf jaar geleden als een van de eersten op de plantaardige markt van vis. Er werd behoorlijk sceptisch gereageerd op die keuze, maar uiteindelijk is het duidelijk de juiste geweest. 'Vandaag de dag zijn onze producten in zeker vijftien landen op het menu en/of op het schap te vinden en zijn we nog altijd fors aan het uitbreiden, zowel in assortiment als op de wereldmarkt', vertelt co-founder en directeur Maiko van der Meer.
10 September 2021
Boerenbusiness

Interview De Lokalist

De Lokalist: 'Nieuwe generatie bestelt online'

De Lokalist bundelt versproducten voor de online bezorgdienst. Zo'n 125 lokale ondernemers en boeren uit Midden-Nederland zijn op dit platform aangesloten, dat precies één jaar bestaat. 'Ons doel is om complete assortimenten van kleinschalige ondernemers landelijk beschikbaar maken,' aldus Paul van Straaten, founder van De Lokalist.
9 September 2021
de Verspillingsfabriek

Interview De Verspillingsfabriek

'Wij willen groenten een tweede leven geven'

De Verspillingsfabriek, vijf jaar terug opgericht door Bob Hutten, is actief in de race tegen voedselverspilling. Het bedrijf zag dat de hele keten moet samenwerken om succesvol te zijn. Eric Habraken, verantwoordelijk voor de commerciële afdeling: 'We ontdekten dat veel producten in de foodketen verspild worden. Wij geven groenten een tweede leven.'
8 September 2021
Boerenbusiness

Interview Krush

Krush maakt ontbijt van geredde ingrediënten

Heidi Alemans werkte enkele jaren in het bedrijfsleven van de voedingsindustrie en zag dat tonnen perfect eetbaar voedsel werden verspild. Denk aan gebroken nootjes, 'te kleine' zaden, bierbostel, groenten en fruit. Omdat ze een enorme ontbijtfan is, bedacht ze een lijn die bestaat uit geredde ingrediënten. Dat werd Krush. 'Onze missie is om producten een tweede leven te geven', aldus de founder. 
6 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden