Biologisch voedsel

Boerenbusiness

Interview Volkert Engelsman

'De échte prijs van voedsel betalen onze kinderen'

Het pesticidegebruik in Europa moet in 2030 gehalveerd zijn. Die ambitie schrijft de Europese Green Deal van Frans Timmermans voor. Voor Eosta, distributeur van biologische fruit, een makkelijk haalbare target. Toch is er volgens CEO Volkert Engelsman altijd ruimte voor verbetering. 'Duurzaamheid begint met transparantie.'
11 Juni 2021
aardappelen Albert Heijn biologisch

Nieuws Biologisch

Meer promotie en steun voor biologische landbouw

Biologische producten moeten meer worden gepromoot in het winkelschap. Ook moet biologische landbouw automatisch worden opgenomen in het nieuwe GLB. Dit staat in 2 van de 4 moties die de Tweede Kamer dinsdag (25 mei) heeft aangenomen om de biologische landbouw en de biologische voedselconsumptie te bevorderen. 
26 Mei 2021
Boerenbusiness biologische melk

Nieuws Biologisch

Bio-consument blij met weidemelk uit glazen fles

Het Belgische zuivelbedrijf Inex heeft afgelopen maand de eerste stappen gezet op een nieuwe markt. Het assortiment van het bedrijf bevat nu ook biologische weidemelk. En de bijbehorende keuzemogelijkheid voor een glazen statiegeldfles lijkt aan te slaan.
20 Mei 2021
Frans Timmermans

Nieuws Frans Timmermans

'Consument moet vaker biologisch product kopen'

Een doel van de Nederlandse eurocommissaris Frans Timmermans in de Green Deal is dat op een kwart van het Europese landbouwareaal in 2030 biologisch wordt geteeld. Dit betekent dat de komende jaren in de winkelschappen steeds meer biologische producten komen te liggen. Maar dan moet de consument die producten wel kopen. Timmermans richting de consument: 'Wij gaan jullie niet vertellen wat je moet kopen en wat je moet eten.'
12 Mei 2021
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Consumentengedrag

Biologisch steeds meer in trek onder Nederlanders

Nederlandse consumenten hebben het afgelopen jaar vaker biologische voedingsmiddelen gekocht. Dat toont een nieuw onderzoek van marktbureau GfK aan. De voornaamste reden om biologische producten te kopen? We zijn van mening dat deze producten met meer zorg worden geproduceerd.
30 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden