Albert Heijn

Nieuws Consumentengedrag

Biologisch steeds meer in trek onder Nederlanders

30 Maart 2021 - Redactie Foodbusiness

Nederlandse consumenten hebben het afgelopen jaar vaker biologische voedingsmiddelen gekocht. Dat toont een nieuw onderzoek van marktbureau GfK aan. De voornaamste reden om biologische producten te kopen? We zijn van mening dat deze producten met meer zorg worden geproduceerd.

De zogenaamde 'aankoopfrequentie' van biologische voedingsmiddelen is het afgelopen jaar met 7% gestegen, schrijft GfK in nieuwe onderzoek. Het betekent dat Nederlandse consumenten vaker biologische producten hebben gekocht. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 95,6% van de huishoudens afgelopen jaar weleens biologische voedingsmiddelen heeft gekocht. Een jaar eerder lag dat percentage op 95,1%.

Meer zorg in productieproces, lagere impact op natuur
Het feit dat meer en meer Nederlandse consumenten voor biologische voedingsmiddelen kiezen, komt onder andere door de gestegen positieve houding tegenover biologisch. Zo geeft 61% van de respondenten aan dat biologische producten met meer zorg worden geproduceerd. Daarnaast is 50% van mening dat het beter is voor de natuur en geeft 44% aan dat zo ook het dierenwelzijn wordt verbeterd.  

Voor veel Nederlandse consumenten zijn versheid, smaak en prijs het belangrijkst bij het kopen van voedingswaren. De keuze voor biologisch is voor hen sneller gemaakt, want 61% geeft aan dat de kwaliteit van deze producten hoger is.

Speciaalzaken en lokaal bij de boer
Het merendeel van de biologische voedingsmiddelen worden bij de supermarkt gekocht, zo geeft 73,8% van de respondenten aan. Maar, ook de speciaalzaken en het boerenerf klimmen steeds hoger. Er is een groei zichtbaar van 5% ten opzichte van een jaar eerder.  

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden