Biologisch voedsel

aardappelen Albert Heijn biologisch

Nieuws Biologisch

Nederland zoekt steun op in promotie van biologisch

Nederland bundelt de komende drie jaar de krachten met Zweden, Finland en België als het gaat om de promotie van biologische voedingsmiddelen. Gezamenlijk lanceren de landen een campagne die is gericht op het koopgedrag van de consument.
29 April 2022
supermarkt Albert Heijn biologisch groente

Nieuws Biologisch

Biologisch voedsel vaakst gekocht in supermarkt

Bijna alle huishoudens in Nederland hebben afgelopen jaar weleens biologische producten gekocht. Het gaat om een percentage van 96,3%. Dat blijkt uit onderzoek van GfK, in opdracht van Bionext. Het merendeel van die producten werd aangeschaft in de supermarkt.
22 Maart 2022
aardappelen Albert Heijn biologisch

Nieuws Aardappelen

Duitse retail ziet balans in biologische aardappelen

Duitse supermarktketens zien dat de voorraad van binnenlandse biologische aardappelen langzaam opdroogt. Een volledige omschakeling naar geïmporteerd aanbod wordt echter pas begin/half mei verwacht. Toch levert dat niet direct problemen op, zo is de verwachting. Vraag en aanbod zijn namelijk goed in balans.  
15 Maart 2022
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Biologisch

Duitse consument geeft meer uit aan biologisch

Consumenten in Duitsland hebben over het afgelopen jaar 5,8% meer uitgegeven aan biologische voedingsmiddelen en dranken, tot een bedrag van €15,87 miljard. Duitsland staat daarmee op plek twee als het gaat om de grootste biologische omzet, na de Verenigde Staten. Het biologische aandeel in de Duitse levensmiddelenmarkt bedraagt inmiddels 6,8%.
25 Februari 2022
supermarkt Albert Heijn biologisch groente

Nieuws Biologische markt

Europese consument koopt steeds meer biologisch

De wereldmarkt voor biologische voedingsmiddelen is twee jaar geleden – te midden van de coronapandemie – met ruim 13% gegroeid, tot iets meer dan €120 miljard. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Research Institute of Organic Agriculture (FiBL). Binnen de Europese Unie groeide de biologische markt met 14,9%, tot €44,8 miljard.
18 Februari 2022
aardappelen Albert Heijn biologisch

Nieuws Biologisch

Meerprijs biologisch kan op steeds meer begrip rekenen

Een van de grootste obstakels voor de biologische voedingsmiddelenindustrie is de prijs. Nieuw onderzoek toont nu aan dat consumenten in Nederland steeds meer begrip hebben voor die meerprijs. Vooral wanneer zij duidelijk uitgelegd krijgen waar biologische landbouw nou precies voor staat.
10 Januari 2022
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Retail

Amerikaan koopt vaker biologische versproducten

Biologische versproducten trekken steeds vaker de aandacht van Amerikaanse consumenten, blijkt uit onderzoek. De verkoop van biologische groenten en fruit is over het tweede kwartaal gestegen, terwijl er juist minder conventionele producten werden gekocht. Vooral de categorie ‘bessen’ liet een stevige omzetgroei zien.
27 Juli 2021
GoodFoodClub Landwinkel

Nieuws GoodFoodClub

Meer klanten voor duurzame landwinkels

Duurzame landwinkels hebben sinds de coronapandemie 70% meer klanten getrokken. Van de nieuwe klanten is de helft blijven komen. Dat blijkt uit een enquête die GoodFoodClub, een initiatief van De Natuur en Milieufederaties, heeft gehouden onder aanbieders.
16 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden