Albert Heijn

Nieuws Biologische markt

Europese consument koopt steeds meer biologisch

18 Februari 2022 - Kimberly Bakker

De wereldmarkt voor biologische voedingsmiddelen is twee jaar geleden – te midden van de coronapandemie – met ruim 13% gegroeid, tot iets meer dan €120 miljard. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Research Institute of Organic Agriculture (FiBL). Binnen de Europese Unie groeide de biologische markt met 14,9%, tot €44,8 miljard.

In de Europese Unie werd twee jaar geleden 14,9 miljoen hectare landbouwgrond gebruikt voor de teelt van biologische gewassen. Dat is 9,2% van het totale landbouwareaal. Het gaat om ongeveer 350.000 bedrijven. Ten opzichte van één jaar eerder is het biologische areaal in de Europese Unie met 700.000 hectare toegenomen. Oftewel een plus van 5,3%. Die groei was overigens wel lager dan in 2019, stelt de onderzoeksinstantie.

Consument steeds geïnteresseerder
De detailhandelsverkopen van biologische producten hadden in de Europese Unie in 2020 een waarde van €44,8 miljard. Op ons continent was de grootste markt Duitsland, met een waarde van bijna €15 miljard. De Europese Unie heeft na de Verenigde Staten de grootste interne markt voor biologische producten. Overigens speelt de coronacrisis ook een rol in de groeicijfers. In de Europese Unie gaven consumenten per persoon gemiddeld €101,80 uit aan biologische producten, een groei van zo'n 10%. Afgelopen tien jaar zijn de uitgaven verdubbeld.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden