Bedrijfsnieuws Coca-Cola

CocaCola

Nieuws Ondernemen

Lagere volumes en meer omzet voor Coca-Cola

De volumes bij Coca-Cola zijn in het vierde kwartaal licht gedaald, terwijl de omzet steeg en iets hoger uitviel dan verwacht. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van het Amerikaanse frisdrankbedrijf. 'Hoewel 2022 veel uitdagingen kende, zijn we trots op onze algemene resultaten in een dynamische operationele omgeving', zei CEO James Quincey in een toelichting.
14 Februari 2023
PepsiCo CocaCola

Analyse The Coca-Cola Company

Coca-Cola lijdt nog niet onder inflatie

Drankengigant Coca-Cola kende een goed derde kwartaal van 2022. Het merk lijkt vooralsnog nog geen last te hebben van de inflatie. Waar andere bedrijven lagere volumes melden, geldt dat nog niet voor het Amerikaanse bedrijf.
25 Oktober 2022
CocaCola

Nieuws Coca-Cola

Botelaar Coca-Cola lanceert Dobry Cola in Rusland

Coca-Cola HBC, een van de grootste Coca-Cola bottelaars, gaat in Rusland Dobry Cola bottelen. Dit nadat de productie en verkoop van Coca-Cola in Rusland eerder dit jaar werd gestopt toen het bedrijf net als vele andere westerse bedrijven het land verliet. 
29 Augustus 2022
PepsiCo CocaCola

Nieuws Coca-Cola

Flinke omzetmeevaller voor Coca-Cola

The Coca-Cola Company heeft in het tweede kwartaal van 2022 flink meer omzet behaald dan voorzien en ook de winst viel lichtjes mee. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het Amerikaanse frisdrankgigant. 
26 Juli 2022
PepsiCo CocaCola

Analyse Coca-Cola

Coca-Cola verkoopt meer cola, koffie en sportdrank

The Coca-Cola Company heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. Zo dronken consumenten meer frisdrank, sportdrank en koffie. De hoeveelheid verkochte dranken is, qua volume, met 8% gegroeid, meldt het concern.
25 April 2022
Cacao Hershey

Nieuws Hershey

Hershey uitgeroepen tot vrouwvriendelijkste bedrijf

Ieder jaar roept Forbes – in samenwerking met marktonderzoeksbureau Statista – het meest vrouwvriendelijke bedrijf uit ter wereld. Dit jaar is dat The Hershey Company. Het bedrijf scoort vooral goed op loongelijkheid.
16 November 2021
Boerenbusiness Verpakkingen

Nieuws Recycling

Steeds meer fabrikanten recyclen plastic flessen

Coca‑Cola Nederland kondigde deze week aan volledig over te stappen op flessen van 100% gerecycled plastic. Zij zijn niet de enige die stappen zetten op dit gebied. Volgens Taco Juriaanse, directeur van De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS), zijn er steeds meer fabrikanten die stappen in deze richting zetten. Enerzijds in lijn met hun bedrijfsvisie en anderzijds in lijn met de Europese wetgeving.
9 September 2021
PepsiCo CocaCola

Achtergrond Coca-Cola

Kan Coca-Cola terug naar pre-covidniveau?

Coca-Cola, een van ’s werelds grootste frisdrankenconcerns, lijdt op de aandelenbeurzen duidelijk onder de coronacrisis. Elke nieuwe lockdown heeft een flinke dip in de grafiek tot gevolg. Dat is niet vreemd, je kan immers geen Coca-Colaatje meer bestellen in het restaurant of het café. Nu de vooruitzichten er weer iets beter uit zien en de maatregelen hier en daar worden ingetrokken, rijst de vraag: kan de koers van Coca-Cola terug naar het niveau van voor de coronarcrisis?
21 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden