DCA Groep

DCA

Aangeboden door DCA Finance

Handel op termijnmarkt biedt kansen

Nog nooit is het managen van prijsrisico's zo ingewikkeld geweest als de afgelopen twee jaar. Waar eerst Covid-19 de markt domineerde, is dat nu de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. Goed gebruik van de termijnmarkt kan u helpen bij het managen van prijsrisico's.
23 Maart 2022

FB TV Grondstofupdate

De grondstoffenrally, waar houdt het op?

De crisis op de mondiale grondstoffenmarkt duurt voort, waarbij de noteringen en prijzen week op week nieuwe records neerzetten. Daar komen oplopende prijzen op de energiemarkt nog eens bovenop. Waar gaat het naar toe, zet Kees Maas, grondstofexpert van DCA, in deze nieuwe grondmarktupdate voor Foodbusiness uiteen.
14 Oktober 2021

FB TV Grondstofupdate

Schimmelziekte bedreigt Nederlandse uienoogst

De schimmelziekte valse meeldauw houdt huis in de percelen met uien in Nederland. Naast het verlies aan kwaliteit schaadt dit ook de opbrengst van de Nederlandse uienoogst, zo vertelt Kees Maas, grondstofspecialist van DCA, in zijn nieuwe Grondstofupdate op Foodbusiness.
31 Augustus 2021
grondstofupdate

FB TV Grondstofupdate

Grondstofmarkten raken verder op drift

De agrarische grondstofmarkten waren de afgelopen dagen volop in beweging, zet Kees Maas, grondstofanalist van DCA, in zijn Grondstofupdate voor Foodbusiness uiteen.
18 Augustus 2021

FB TV Grondstofupdate

Grondstoffenmarkt stijgt naar vijfjarig hoogtepunt

De grondstoffenmarkt is naar een vijfjarig hoogtepunt gestegen. Dat vertelt Kees Maas, commodity expert van DCA Groep, in deze grondstoffenupdate van Foodbusiness. 'Alle grondstoffen zijn 'vast' gestemd. Zo laat bijvoorbeeld de olieprijs een duidelijk herstel zien. Maar, ook graan, koffie en katoen hebben een aandeel in deze prijsrally.' 
27 Juli 2021

FB TV Grondstofupdate

'Tekort aan frites hangt boven de markt'

Waar de noteringen op de granenmarkt van bijvoorbeeld tarwe onder druk staan, hangt er een tekort aan frites en rundvlees boven de markt. Kees Maas, specialist grondstoffen van DCA, legt in zijn Grondstofupdate uit welke ontwikkelingen er gaande zijn op de fritesmarkt en de markt van de grondstof ervan, de aardappel. Ook stipt Maas aan dat ze zich in de Verenigde Staten zorgen maken over de beschikbaarheid van de hamburger. Tevens licht hij de bewegingen op de granenmarkt toe en zijn tip van de week gaat deze keer over boter.
13 Juli 2021

FB TV Grondstofupdate

Grondstoffenmarkten over de top, wat nu?

De noteringen op de grondstoffenmarkten zijn door de bank genomen over hun top heen. De achtergronden hier achter en wat dit precies betekent, schetst Kees Maas, commodity expert van DCA, in deze grondstoffenupdate op Foodbusiness.
1 Juli 2021

FB TV Grondstofupdate

Kettingbotsing in markt grondstoffen, de analyse

De markt van voedselgrondstoffen wordt gedomineerd door recordhoge prijzen en schaarste. Wat veroorzaakt dit effect en gaan de koersen de komende periode nog verder omhoog? In deze eerste grondstofupdate van Foodbusiness beantwoordt Kees Maas, specialist grondstoffen van DCA, deze vragen.
16 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden