Zalm

zalm

Achtergrond Zalm

Hoge zalmprijzen uitdaging voor Aziatische kopers

De prijzen voor zalm rijzen de pan uit. In deze periode van het jaar bevindt de markt zich doorgaans in een dip, maar daar is dit najaar geen sprake van. De prijs stijgt zelfs weer. Voor kopers in Azië is dat een probleem. Vooral als reeds maanden terug afspraken zijn gemaakt met retailpartijen.
22 Oktober 2021
zalm

Achtergrond Zalm

Zalm goedkoper ondanks levendige handel

Zalm is afgelopen weken flink gezakt in prijs. Een beweging die herkenbaar is voor deze tijd van het jaar, maar het staat wel haaks op de stevige vraag. Wat gebeurt op de zalmmarkt?
1 Oktober 2021
zalm

Analyse Zalm

Zalm ongewoon hoog in prijs deze zomer

Zalm blijft stevig aan de prijs. Normaliter zakt de markt wat in tijdens de zomerperiode, maar daar is dit jaar tot nu toe geen sprake van. De vraag vanuit de foodservice groeit weer, terwijl de afzet via de detailhandel hoog blijft.
30 Juli 2021
zalm

Podcast Linda van Eekeres

Herfinanciering schuld zalmkweker Mowi

De koers van het grootste zalmkweekbedrijf ter wereld, Mowi, is in Oslo met 3,4% gedaald. Mowi heeft zijn schuld hergefinancierd bij een bankenconsortium. Die herfinanciering is gekoppeld aan duurzaamheidsdoelen. In maart had de zalmkweker een schuld van €1,4 miljard. Analisten zijn positief over Mowi en de potentie van zalm.
2 Juli 2021
zalm

Analyse Zalm

Stijgende zalmprijs maakt pas op de plaats

De prijs van zalm, die sinds begin van dit jaar aan een flinke opmars bezig was, laat momenteel een dalende lijn zien. De aanvoervolumes zijn groot en daar profiteren kopers van. De vraag is echter voor hoe lang, want experts verwachten een hogere vraag dan aanbod.
4 Juni 2021
zalm

Nieuws Visserij

Grote zorgen over Schotse zalmkwekerij

Er zijn grote zorgen geuit over de zalmkwekerij in Schotland. Volgens een onderzoek van Compassion in World Farming (CIWF) is sprake van misvormingen, parasieten en een extreem hoog sterftecijfer. De organisatie roept de Schotse overheid op om de groei van de zalmindustrie in het derde grootste zalmproducerende land ter wereld een halt toe te roepen.
25 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden